۱۳۹۹ آبان ۷, چهارشنبه

ابراز نگرانی شدید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در ارتباط با نقض سیستماتیک، مستمر و گسترده حقوق بشر در ایران

 

ابراز نگرانی شدید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در ارتباط با نقض سیستماتیک، مستمر و گسترده حقوق بشر در ایران

.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق‌بشر در ایران در سخنرانی خود در  کمیته سوم مجمع عمومی ملل ‌متحد گفت؛ «گزارشی که من ارائه می‌دهم نگرانی‌های شدید مرا در رابطه با وضعیت حقوق‌بشر در ایران برجسته می‌کند. خصیصه ویژه این وضعیت نقضهای سیستماتیک حقوق‌بشر و استمرار مصونیت (مقامات مجرم و مسئول سرکوب) از مجازات است.

این نتایج از تحقیقات من پیرامون سرکوب وحشیانه اعتراضات نوامبر۲۰۱۹ – آبان۹۸ و ژانویه۲۰۲۰ – دی۹۸گرفته شده است: بکارگیری شکنجه و احکام سنگین، اذیت و آزار قربانیان که خواستار عدالت شده‌اند و نبود حسابرسی از آنهایی که مسئول سرکوب بودند. قهر مفرط و مرگباری که نیروهای امنیتی علیه اعتراضات سراسری استفاده کردند بدترین مورد خشونت دولتی در ایران در دهه‌ها محسوب می‌شود. مقامات امنیتی دولتی عمداً از مهمات جنگی علیه معترضان استفاده می‌کردند که اغلب روی سر و ارگانهای حیاتی هدف گیری شده بود.

به‌رغم این بی‌توجهی فاحش به تعهدات نسبت به حق حیات و حق تجمع مسالمت‌آمیز، هیچ اطلاعاتی ارائه نشده است که تحقیقاتی مطابق با استانداردهای بین‌المللی انجام شده است تا مسببین این نقضها مورد حسابرسی قرار بگیرند. بعد از تقریباً یک سال، هیچ اعلام رسمی در رابطه با تعداد کشته‌شدگان و مجروحان صورت نگرفته است. مضافا بر این، اعضای خانواده قربانیان که خواهان عدالت شدند، با ارعاب مواجه شده و از طرف مقامات مورد اذیت و آزار قرار گرفتند. یا به آنها فشار آوردند که با پذیرفتن پرداخت پول بابت خسارت دست از پیگیری عدالت بردارند.

به همین اندازه گزارشات مستمر از معترضان بازداشت شده نیز، نگران کننده است که چطور با شکنجه وادار به اعتراف شدند، از جمله مواردی از ضرب و شتم فیزیکی، تعرض جنسی، سلول انفرادی و زندانی کردن بستگانشان. بسیار افراد نیز قهراً ناپدید شدند. برخی معترضان مانند امیر حسین مرادی، محمد رجبی و سعید تمجیدی بعد از محاکمه‌های ناعادلانه به اعدام محکوم شدند».

جاوید رحمان به آزادی فوری بازداشت شدگان قیام فراخوان داد و افزود: «در ایران یک روند روشن برای به سکوت کشاندن اعتراضات به وضعیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی بروز کرده است. در ماههای اخیر احکام اعدام علیه افرادی که در اعتراضات شرکت کرده بودند، صورت گرفته است. یک نمونه بارز اعدام خودسرانه نوید افکاری بود.

این نقض فاحش حق حیات و جدیدترین اعدام و یک سلسله از احکام اعدام با وجود ادعاهای شکنجه و اعترافات اجباری و سایر موارد نقض حقوق بوده است. این موارد علاوه بر نگرانی همیشگی نسبت به آمار بالای اعدام در ایران شامل اعدام نوجوانان است. من مصرانه خواهان لغو اعدام نوجوانان هستم.

شرایط نگران‌کننده زندان موجب وخیم‌تر شدن نگرانی‌ها نسبت به ابتلا زندانیان به کرونا شده، که منجر به مرگشان شده است».

ابراز نگرانی شدید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در ارتباط با نقض سیستماتیک، مستمر و گسترده حقوق بشر در ایران

 

ابراز نگرانی شدید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در ارتباط با نقض سیستماتیک، مستمر و گسترده حقوق بشر در ایران

۵اکتبر روز جهانی معلم را گرامی می داریم


 "بمناسبت روز جهانی معلم"

روز جهانی معلم را با یاد معلمان زندانی گرامی می‌داریم.

۲۴ سال پیش در روز پنجم اکتبر، روز جهانی معلم نامگذاری شد. سال ۱۹۹۴ "سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد "یونسکو" در چهل و چهارمین اجلاس وزرای آموزش و پرورش ۱۳۵ کشور که در شهر ژنو سوییس برگزار شد، توسط مدیر کل آن زمان "فدریکو مایور" پیشنهاد

کرد که یک روز بنام معلم اعلام شود.

علت این گرامیداشت و نامگذاری این بود که مسئولان هر کشور به مشکلات و معضلات آموزشی و نظرات و نکات معلمان کشور گوش فرا دهند. هدف این بود که با استفاده از راه کارهای متخصصان آموزشی، که معلمان باید عناصر اصلی آن باشند، برای رفع کمبودها تلاش شود تا سیستم‌های آموزشی کشورها تعالی یابند. اما در نظام جمهوری اسلامیِ ضد فرهنگ و ولایت فقیه که در حال حاظر در ایران حکمفرما است، و معلم و دانش و آگاهی جایی ندارند و حرمت و زندگی شخصی معلمان نیز در خطر است و اینک بسیاری از معلمان آزاده در زندان به سر می‌برند.

در این روز در اکثر کشورهای جهان از معلمان به خاطر نقش آنها در پرورش نسل‌های آینده قدردانی می‌شود. اما در کشور ایران معلمان به بند کشیده شده‌اند و در پشت میله‌های زندان به سر می‌برند و در طی این ۴۱ سال که حکومت جمهوری اسلامی ایران با همه ظلم و ستم و سرکوب بر معلمان بخصوص معلمان عدالت‌خواه و آزادی‌خواه اعمال شده است، اما همچنان نام آموزگاران آزادی‌خواه ایران بر سر زبان‌ها بوده و هست. چه بسیار آموزگارانی که در مسیر تحقق آزادی جان باختند. مانند فرزاد کمانگر، آموزگار آزاده کردستان به کودکان آن خطه می‌آموخت: آ مثل "آزادی"، ب مثل "باور داشتن" و پ مثل "پیروزی". گناه فرزاد کمانگر این بود که به کودکان می‌آموخت آنچه بر شما روا داشته می‌شود، ظلم است، نه سرنوشت.

*جای معلمان مدرسه است نه زندان و تبعید*.

معلم و زندانی سیاسی ارژنگ داوودی، شاعر و نویسنده ایرانی مهندس مکانیک از دانشگاه تگزاس آمریکا در سال ۸۲ در نزدیکی دانشگاه تهران به جرم همکاری با خبرنگار کانادایی "جین کوکان" برای ساخت فیلم مستند "ایران ممنوع" بازداشت شد. ارژنگ داوودی به خاطر آن به ۱۵ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از حقوق اجتماعی شد. وی در ۱۵ سال گذشته، به زندان‌های مختلفی تبعید شده‌ است.

*ناهید فتحعلیان، فعال صنفی معلمان روز ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ در تهران بازداشت شد. وی پس از بازجویی به بند زنان زندان اوین منتقل و روز ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، به یکی از سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ اوین منتقل شد. ۶ ماه از بازداشت این معلم بازنشسته می‌گذرد اما او همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد. ناهید فتحعلیان به اتهام شرکت در اعتراضات آبان ۹۸ بازداشت شده است.

*سید هاشم خواستار، مهندس کشاورزی و معلم بازنشسته، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان مشهد و فعال مدنی است. هاشم خواستار در پیگیری اعتراضات به وضعیت معیشتی و صنفی نابسامان معلمان در سالیان اخیر فعال بوده و بابت این فعالیت‌ها از مهرماه سال ۸۳ تاکنون به تناوب حبس‌های ۲ ساله و ۳ ساله را کشیده است. در ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ هاشم خواستار به ۱۶ سال زندان، سه سال تبعید به شهرستان نیکشهر و سه سال ممنوعیت خروج از کشور به اتهام امضاء یک نامه‌ای که خواستار استعفای خامنه‌ای و تغییر در پایه‌های قانون اساسی شده بودند، محکوم شد.

*مهدی فراحی شاندیز، مهندس برق و دبیر فیزیک و ریاضی دبیرستان‌های تهران می‌باشد. وی اولین بار در تجمع روز کارگر در پارک لاله در سال ۱۳۸۸ بازداشت و ۹ ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس بود. از آن پس در پرونده سازی‌های وزارت اطلاعات با اتهامات واهی در زندان به سر می‌برد.

*خانم زینب همرنگ سیدبگلو از معلمان بازنشسته اردبیل حین سفر به آذربایجان غربی توسط مأموران اطلاعاتی در شهر خوی بازداشت شده و به بازداشتگاه این شهر منتقل گردید. وی پس از ۵ روز حبس در خوی، جهت تحمل محکومیت صادره به زندان اوین منتقل شد. همچنین معلمان شریفی همچون *محمد حبیبی و *اسماعیل عبدی که تنها خواسته آنان ارج نهادن به حرمت معلم، معیشت معلم و آموزش رایگان بوده است، اکنون پشت میله‌های زندان به سر می‌برند.

تمام نهادها و ارگانهای حقوق بشری و بین المللی بارها خواستار آزادی معلمان در ایران شده‌اند. اما نظام واپسگرای ولایت فقیه هرگز به این خواسته‌ها توجهی نکرده است.

جشن بزرگ روز جهانی معلم برای آموزگاران و آزادگان ایرانی زمانی است که ایران از ستم دیکتاتوری ولایت فقیه آزاد شود.

به قلم: آزاد بهرامی

۵ اکتبر ۲۰۲۰

۵اکتبر روز جهانی معلم را گرامی می داریم


 "بمناسبت روز جهانی معلم"

روز جهانی معلم را با یاد معلمان زندانی گرامی می‌داریم.

۲۴ سال پیش در روز پنجم اکتبر، روز جهانی معلم نامگذاری شد. سال ۱۹۹۴ "سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد "یونسکو" در چهل و چهارمین اجلاس وزرای آموزش و پرورش ۱۳۵ کشور که در شهر ژنو سوییس برگزار شد، توسط مدیر کل آن زمان "فدریکو مایور" پیشنهاد

۱۳۹۹ آبان ۲, جمعه

اطلاعیه ۱۳۵۲ کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان در خصوص حق امنیت زندگی و حق اعتراض.


 

اطلاعیه ۱۳۵۲ کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان در خصوص حق امنیت زندگی و حق اعتراض

تشویق، محبت، آموزش، بازپروری و… نیز در زمرۀ عنصرهای لازم برای امور تربیتی کودکان است اما : جمهوری اسلامی ایران، دقیقا از متضاد این مفاهیم برای تربیت  جوانان بهره می گیرد یعنی:

خشونت، تبعیض، تنبیه، بازداشت، جرایم تعزیری و قوانین سرکوبگر و قهرآمیز

نظریه پردازان نوجوانی و جوانی را دوران بلوغ و دگرگونی جسمی و روانی می نامند دورانی که فرد خواهان استقلال و هویت است واگر برخورد با مشکلات این دوران (بحران هویت، انحرافات اجتماعی، اختلالات عاطفی، پرخاشگری، بزهکاری، اعتیاد، خودکشی، مشکلات تحصیلی، مشکلات خانوادگی) با آموزش وهم یاری خانواده و مدرسه همراه نباشد نگرانی های بسیاری را برای والدین و جامعه تولید میکند. مشکلات ناشی از اشتغال و یا فقدان آن « با توجه به گسترش فقر، نابرابری،  تبعیض ها و سلب آزادی های اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران» یکی از بزرگترین دغدغه های فکری، اقتصادی و خانوادگی جوانان است که آنان راعاصی و نگاه به آینده از آنان سلب کرده است.

کانال تلگرامی«قرارگاه سایبری عمار»،رسانه نزدیک به سپاه در دسامبر۲۰۱۹خبر می دهد که: بیش از صد نوجوان و جوان در جریان اعتراضات سراسری آبان ماه از سوی وزارت اطلاعات بازداشت و به کانون اصلاح و تربیت فرستاده شده‌اند».
و با تاسف اینک ۱۱۶ نوجوان معترض ایرانی بازداشت شده با میانگین سنی ۱۵تا ۱۸سال در کانون اصلاح و تربیت به سر می برند.
بخوانیم و بدانیم که: توسط نیروهای وزارت اطلاعات در زاهدان، 12شهروند بلوچ از جمله 6 کودک در منازل خود بازداشت می شوند، ماموران درها و شیشه های خانه را شکسته  و با ضرب و شتم و فحش و ناسزا آنها را بازداشت کرده و با خود برده اند، از دلایل بازداشت، محل نگهداری واتهامات آنها خبری در دست نیست.
دو نوجوان کُرد با اسامی “آریا امینی”۱۵ساله و “هورام نادری” ١٧ ساله، اهل روستای “بوریدر” از توابع سروآباد توسط نیروهای اطلاعات سپاه در منزل بازداشت شده اند.
در فصل دهم قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با عنوان «مجازات و اقدامات تأمینی و تربیتی اطفال و نوجوانان» به مسأله جرایم مربوط به افراد کم سن و سال توجه و در ماده ۸۸، سن ارتکاب جرم برای کودکان را ۹ تا ۱۵ سالگی حساب کرده است! که براساس آن اگر بچه‌ها در این سن مرتکب جرایم تعزیری شوند، دادگاه ۶ تصمیم را برای مجرم پیش بینی کرده است که جرایم تعزیری نام دارد و به جرایمی گفته می‌شود که میزان و کیفیت مجازات آن‌ها در شرع مشخص نشده است و قانونگذار میزان مجازات را تعیین کرده است.
حکم اعدام سه کودک مجرم، طی یک ساله اخیر میلادی « از اکتبر ۲۰۱۹ تا  اکتبر ۲۰۲۰» در ایران به اجرا در آمده است کودکان و یا مجرمینی که  در زمان ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال سن را داشته اند، اعدام شده گانی جدا از کودکان کولبر و یا سوختبرانی است که هر روزه در شهرها و کوهستان های مرزی مورد هدف گلوله ماموران امنیتی و سپاه پاسداران قرار می گیرند جوانانی همچون”ابراهیم رسولیان“  کولبر جوان سردشتی طی چهار ماهه اخیر دوبار مورد هدف و  شلیک مستقیم نیروهای هنگ مرزی  قرار گرفته و هربار به شدت زخمی شده است و بازهم به ناله و زیر لب می گوید :

حامل مرگ خودم، بارِ غمم صد چندان

عاملین اند سرِ سفرۀ ملّت خندان

یاد آور می شویم که: در جمهوری اسلامی ایران هیچ ماده قانونی برای حمایت از حقوق کودکان وجود ندارد و کنوانسیون حقوق کودک را هم دولتمردان ایران به صورت مشروط پذیرفته اند لذا ماده های ۱۲و ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ و ۱۷ این کنوانسیون تایید نکرده اند اما، با توجه به ماده۳ از اعلامیه جهانی حقوق بشر و بازهم ماده 3 ازکنوانسیون حقوق کودک و مواد ۴، ۶، ۲۹، ۳۹، ۴۰ از همان پیمان نامه و بسیاری دیگر از موازین و مقررات بین المللی که بطور همه جانبه حمایت و پشتیبانی از حقوق کودکان را مد نظرقرار داده اند ما نیز ضمن باور و پشتیبانی قاطعانه از موازین و مقررات جهانی  که در اینمورد تدوین شده است در مورد تثبیت و تائید  اهداف ۱۷ گانه سند ۲۰۳۰ یونسکو، مخصوصا هدف های اول تا سوم که نوید بخش گسترش توسعه همه جانبه، زدودن فقر، برقراری عدالت اجتماعی وجامعه ای عاری از خشونت است و صلحی پایدار، همراه با سایر دیده بانان حقوق بشردر جهت این افق روشن و تثبیت ارزش های حقوق بشری مُجدانه تلاش خواهیم کرد
۱۳۵۲

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان

ماده ۳ منشور جهانی حقوق بشر: حق حیات
ماده ۳ کنوانسیون حقوق کودک: نفع کودک، ماده۴:وظایف دولتها، ماده۶:حق زندگی، ماده ۲۹:اهداف تربیتی، ماده۳۹:بازسازی اجتماعیکودکان آسیب دیده وماده ۴۰: بازسازی اجتماعی کودکان مجرم.

 ن:

اطلاعیه ۱۳۵۲ کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان در خصوص حق امنیت زندگی و حق اعتراض.


 

اطلاعیه ۱۳۵۲ کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان در خصوص حق امنیت زندگی و حق اعتراض

صدور حکم ۱۰۹ سال حبس و ۲۵۹۰ ضربه شلاق برای ۳۶ تن ازبازداشت شدگان اعتراضات آبان در بهبهان


 

صدور حکم ۱۰۹ سال حبس و ۲۵۹۰ ضربه شلاق برای ۳۶ تن ازبازداشت شدگان اعتراضات آبان در بهبهان

شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان بهبهان، ۳۶ تن از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات آبان ۹۸ را مجموعا به ۱۰۹ سال حبس تعزیری، ۲۵۹۰ ضربه شلاق و سه میلیون و سیصد هزار تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم کرد. این حکم امروز پنج‌شنبه ۱ آبان‌ماه در آستانه اولین سالروز این اعتراضات صادر و به   متهمان ابلاغ شده است

بر اساس این احکام که در تاریخ ۳۰ مهرماه ۱۳۹۹ توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان بهبهان به ریاست رسول اسدپور صادر و امروز پنج‌شنبه ۱ آبان ۹۹ به آنان ابلاغ شده است، این شهروندان در مجموع به ۱۰۹ سال حبس تعزیری، ۲۵۹۰ ضربه شلاق و سه میلیون و سیصد هزار تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شده‌اند. اتهامات مطروحه علیه این افراد بر اساس دادنامه صادره “۱. مشارکت در اخلال در نظم عمومی، ۲. درگیری ۳. تجمع غیرقانونی ۴. تمرد نسبت به ماموران حین انجام وظیفه ۵. مشارکت در تحریق اموال عمومی ۶. تخریب با‌نکها و پمپ‌بنزین‌های شهرستان بهبهان و مشارکت در تخریب اموال عمومی” عنوان شده است.

صدور حکم ۱۰۹ سال حبس و ۲۵۹۰ ضربه شلاق برای ۳۶ تن ازبازداشت شدگان اعتراضات آبان در بهبهان


 

صدور حکم ۱۰۹ سال حبس و ۲۵۹۰ ضربه شلاق برای ۳۶ تن ازبازداشت شدگان اعتراضات آبان در بهبهان

۱۳۹۹ مهر ۳۰, چهارشنبه

اعدام یک شهروند کُرد در زندان سنندج

 

حکم اعدام یک شهروند اهل کرمانشاه کە بە اتهام قتل بە اعدام محکوم شدە است، در زندان مرکزی سنندج بە اجرا در آمد

.

برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، بامداد روز چهارشنبە ٣٠ مهر ٩٩ (٢١ اکتبر ٢٠٢٠)، حکم اعدام یک شهروند اهل کرمانشاه با هویت ”شهرام تخشا“ ٣٠ سالە در زندان مرکزی سنندج بە اجرا در آمد.
این زندانی کە بە اتهام قتل عمد بە اعدام محکوم شدە بود، روز یکشنبە بە سلول انفرادی زندان سنندج منتقل شدە بود.

شهرام تخشا بە همراه برادرش با هویت شهریار تخشا سە سال پیش بە اتهام قتل در حین سرقت مسلحانە از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی بعدها از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران بە اعدام و ١٥ سال حبس محکوم و شهریار برادرش نیز بە ٤٠ سال حبس محکوم گردید کە هم‌اینک در زندان دیزل آباد کرمانشاه محبوس می‌باشد.

وی از روز یکشنبە ١٧ دی ٩٦ ( ٧ ژانویە ٢٠١٨) بە زندان مرکزی سنندج منتقل شدە است.

گفتنیست کە این زندانی در حین بازداشت با شلیک گلولە نیروهای انتظامی زخمی شدە و طی سە سال گذشتە از خدمات پزشکی محروم بودە است.
اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلان نشده است.

اعدام یک شهروند کُرد در زندان سنندج

 

حکم اعدام یک شهروند اهل کرمانشاه کە بە اتهام قتل بە اعدام محکوم شدە است، در زندان مرکزی سنندج بە اجرا در آمد

شکنجە کولبر جوان و گرفتن فیلم در حین شکنجە از سوی فرماندە پاسگاه

 

یک کولبر جوان اهل بانە از سوی پرسنل یکی از پایگاه‌های مرزی این شهرستان بە مدت چند ساعات بازداشت و بە شدت مورد شکنجە قرار گرفتە است

.

برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، شامگاه دوشنبە ٢٨ مهر ٩٩ (١٩ اکتبر ٢٠٢٠)، نیروهای مستقر در پاسگاه مرزی برویشکانی واقع در مرزهای بانە یک کولبر ٢٢ سالە را با هویت ”یاسین فکری“ بازداشت و بە مدت چند ساعات بە شدت شکنجە کردەاند.

بە گفتە یک منبع مطلع، یاسین فکری از ساعت ٩ شب تا ٥ بامداد سەشنبە بازداشت بودە و در این مدت از سوی دو سرباز و فرماندە پاسگاه برویشکانی مورد ضرب و شتم و شکنجە قرار گرفتە است.

این منبع در ادامە اعلام کرد کە فرماندە پایگاه برویشکانی در حین ضرب و شتم و شکنجە یاسین فکری از وی فیلم گرفتە است.

این کولبر جوان در حالی از سوی نیروهای مستقر در پایگاه برویشکانی بازداشت و مورد شکنجە قرار گرفتە کە هیچ گونە باری بە همراه نداشتە است.

شکنجە کولبر جوان و گرفتن فیلم در حین شکنجە از سوی فرماندە پاسگاه

 

یک کولبر جوان اهل بانە از سوی پرسنل یکی از پایگاه‌های مرزی این شهرستان بە مدت چند ساعات بازداشت و بە شدت مورد شکنجە قرار گرفتە است

۱۳۹۹ مهر ۲۵, جمعه

کشته و زخمی شدن دو تن از جوانان کُرد یارسانی با شلیک ماموران نیروی انتظامی در استان کرماشان.

شامگاه پنج‌شنبه بیست و چهارم مهرماه ۱۳۹۹، با شلیک مأموران نیروی انتظامی به یک خودروی پژو در محله “دولت‌آباد” کرمانشاه، منجر به کشته شدن یک جوان یارسانی به نام “اشکان عزیزی” و زخمی شدن یک تن دیگر به نام “برهان عزیزی” شد. به نقل از آژانس خبری کوردپا: یک منبع مطلع درباره چگونگی روی دادن این حادثه اذعان داشته: مأموران نیروی انتظامی، خودروی پژو این دو شهروند را که درحال اجرای حرکات نمایشی ماشین بودند، تحت تعقیب قرار داده و بدون اخطار قبلی و رعایت قوانین شلیک این دو جوان یارسانی را مورد هدف قرار دادند. این منبع مطلع افزوده که: برهان عزیزی که در این حادثه زخمی شده جهت مداوای پزشکی به بیمارستانی در کرمانشاه منتقل شده است. این دو شهروند ساکن شهرک “دره‌ دراز” کرمانشاه می‌باشند و ساکنین این شهرک پیرو آیین یاری و از جامعه یارسان هستند. تصویر از اشکان عزیزی که در پی این توحش جان خود را از دست داده است.


کشته و زخمی شدن دو تن از جوانان کُرد یارسانی با شلیک ماموران نیروی انتظامی در استان کرماشان.

شامگاه پنج‌شنبه بیست و چهارم مهرماه ۱۳۹۹، با شلیک مأموران نیروی انتظامی به یک خودروی پژو در محله “دولت‌آباد” کرمانشاه، منجر به کشته شدن یک جوان یارسانی به نام “اشکان عزیزی” و زخمی شدن یک تن دیگر به نام “برهان عزیزی” شد. به نقل از آژانس خبری کوردپا: یک منبع مطلع درباره چگونگی روی دادن این حادثه اذعان داشته: مأموران نیروی انتظامی، خودروی پژو این دو شهروند را که درحال اجرای حرکات نمایشی ماشین بودند، تحت تعقیب قرار داده و بدون اخطار قبلی و رعایت قوانین شلیک این دو جوان یارسانی را مورد هدف قرار دادند. این منبع مطلع افزوده که: برهان عزیزی که در این حادثه زخمی شده جهت مداوای پزشکی به بیمارستانی در کرمانشاه منتقل شده است. این دو شهروند ساکن شهرک “دره‌ دراز” کرمانشاه می‌باشند و ساکنین این شهرک پیرو آیین یاری و از جامعه یارسان هستند. تصویر از اشکان عزیزی که در پی این توحش جان خود را از دست داده است.


۱۳۹۹ مهر ۲۴, پنجشنبه

شهلا جهانبین و شهلا انتصاری از زنان امضا کننده بیانیه استعفای خامنه‌ای جهت تحمل حبس احضار شدند


 شهلا جهانبین و شهلا انتصاری دو تن از زنان امضا کننده بیانیه  استعفای خامنه‌ای که مهر ماه ۱۳۹۸ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری، هر یک به چهار سال و دو ماه زندان و دو سال ممنوعیت از عضویت در احزاب، دستجات سیاسی و اجتماعی محکوم شده بودند، روز چهارشنبه ۲۳ مهرماه ۱۳۹۹، طی تماس تلفنی جهت تحمل دوران محکومیت حبس به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شدند.

حکم صادر شده برای این دو فعال مدنی به دلیل عدم وجود سابقه کیفری و مادر بودن، به ۴۴ ماه حبس تعزیری تقلیل یافت.

این حکم با عدم اعتراض و تسلیم به رای به ۳۳ ماه حبس کاهش پیدا کرد که با استناد به ماه ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۲۷ ماه حبس در خصوص هر یک از آنها قابل اجرا خواهد بود.

شهلا جهانبین، شهلا انتصاری، گیتی پورفاضل و زهرا جمالی از فعالان سیاسی و مدنی در ارتباط با نامه درخواست استعفای علی خامنه‌ای، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری، هرکدام به چهار سال و دو ماه زندان و «به مدت دو سال ممنوعیت در عضویت در احزاب، دستجات سیاسی و اجتماعی» محکوم شدند. دادگاه رسیدگی به پرونده این چهار تن در مهرماه سال ۱۳۹۸، برگزار و در آبان ماه همان سال نیز احکام زندان برای این افراد صادرشده است.

گیتی پورفاضل، شهلا جهانبین، شهلا انتصاری و زهرا جمالی توسط ماموران امنیتی در اواخر مرداد ماه ۱۳۹۸، و اوایل شهریورماه ۱۳۹۸، بازداشت و توسط بازپرس نصیری پور در شعبه دوم بازپرسی دادسرای امنیت اوین تفهیم اتهام شدند.

گیتی پورفاضل وکیل دادگستری روز دوشنبه ۲۸ مردادماه ۹۸،  شهلا جهانبین روز چهارشنبه ۳۰ مردادماه و شهلا انتصاری روز پنجشنبه ۳۱ مرداد ماه بازداشت‌ و هرکدام با سپردن وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی در تاریخ ۱۹ و ۲۲ آبان ماه از زندان اوین به‌صورت موقت آزاد شدند.

همچنین خانم جمالی که شامگاه روز شنبه ۲ شهریور ماه ۱۳۹۸، در منزل خواهرش بازداشت شده بود، کماکان در بند زنان زندان اوین بسر می برد.

شهلا انتصاری پیش‌تر نیز در تجمع ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ (۸ مارس، روز جهانی زنان) مقابل وزارت کار، به همراه چند زن دیگر بازداشت و شامگاه دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ از زندان قرچک ورامین با قرار کفالت آزاد شده‌بود.

پیش‌ از این در شامگاه چهارشنبه ۳۰ مردادماه ۹۸، شهلا جهانبین، همسر عباس واحدیان شاهرودی، نویسنده و فعال مدنی در منزل پدری‌اش در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

۱۴ فعال مدنی و سیاسی در بیانیه‌ای خواستار «استعفای علی خامنه‌ای از رهبری» شدند. پس از آن موجی از حمایت افراد و شخصیت‌های داخل و خارج از ایران از این بیانیه‌ها شکل گرفت. از جمله بیانیه‌ی ۱۴ نفره زنان داخل ایران، یکی از این حمایت‌ها بوده‌است.

شهلا انتصاری، نصرت بهشتی، فرشته تصویبی، پروا (سکینه) پاچیده، گیتی پورفاضل، زهرا جمالی، شهلا جهان‌بین، عزت جوادی‌حصار، فاطمه سپهری، مریم سلیمانی، سوسن طاهرخانی، فرنگیس مظلوم، نرگس منصوری و کیمیا نوروزی‌ صابر ۱۴ زنی هستند که نامهٔ ۱۴ نفرهٔ دوم (زنان داخل ایران) را در اعتراض به “آپارتاید جنسی” موجود در حکومت ایران امضا کرده‌ و خواستار “گذار از نظام جمهوری‌ اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید شده‌اند.”

پس از انتشار این بیانیه‌ها موج بازداشت‌ این افراد در ایران آغاز شد.

محکومیت هشت تن از نویسندگان نامه درخواست «استعفای خامنه‌ای» به ۷۲ سال حبس

محمد مهدوی‌ فر، فعال مدنی به ۹ سال زندان محکوم شد

بازداشت و محکومیت جواد لعل محمدی به ۹سال زندان

نرگس منصوری، فعال مدنی و از امضا کنندگان بیانیه استعفای خامنه‌ای به ۶ سال زندان محکوم شد

رضا مهرگان از امضاءکنندگان درخواست استعفای خامنه‌ای به ۷ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد


شهلا جهانبین و شهلا انتصاری از زنان امضا کننده بیانیه استعفای خامنه‌ای جهت تحمل حبس احضار شدند


 شهلا جهانبین و شهلا انتصاری دو تن از زنان امضا کننده بیانیه  استعفای خامنه‌ای که مهر ماه ۱۳۹۸ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری، هر یک به چهار سال و دو ماه زندان و دو سال ممنوعیت از عضویت در احزاب، دستجات سیاسی و اجتماعی محکوم شده بودند، روز چهارشنبه ۲۳ مهرماه ۱۳۹۹، طی تماس تلفنی جهت تحمل دوران محکومیت حبس به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شدند.

۱۳۹۹ مهر ۲۰, یکشنبه

زخمی شدن دو کولبر در ارتفاعات اورامان طی تیراندازی نیروهای مرزبانی


o

طی روزهای گذشته دو کولبر در ارتفاعات مرزی اورامان باتیراندازی بی‌ضابطه نیروهای مرزبانی زخمی شدند.هویت این دو کولبر، «کمال میرزایی» و «اسعد نودشه‌ای» عنوان شده است.

شبکه حقوق بشر کردستان گزارش داده ۱۸ مهرماه ۹۹، کمال میرزایی اهل ثلاث باباجانی در نتیجه تیراندازی نیروهای مرزبانی در نوسود و اسعد نودشه‌ای نیز در گردنه «ته‌ته» اورامان با اسلحه ساچمه‌زن هدف شلیک قرار گرفته و زخمی شده است.

سه استان کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی در نوار مرزی ایران با عراق و ترکیه محل اصلی فعالیت افرادی است که به دلیل فقدان اشتغال و مشکلات گسترده اقتصادی به کولبری روی می‌آورند. هرساله ده‌ها تن از کولبران بر اثر شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی، سرما، غرق شدن در رودخانه و سقوط از ارتفاع کشته و یا زخمی می‌شوند.

زخمی شدن دو کولبر در ارتفاعات اورامان طی تیراندازی نیروهای مرزبانی


o

طی روزهای گذشته دو کولبر در ارتفاعات مرزی اورامان باتیراندازی بی‌ضابطه نیروهای مرزبانی زخمی شدند.هویت این دو کولبر، «کمال میرزایی» و «اسعد نودشه‌ای» عنوان شده است.

اشرف نفریه بازداشت شد


اشرف نفریه، فعال دانشجویی که پیشتر در دادگاه انقلاب تهران به احکام زندان محکوم شده بود، پس از حضور در شعبه اجرای احکام دادسرای شهید مقدس اوین برای تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان منتقل شد.

روز یکشنبه ۲۰ مهرماه ۱۳۹۹، اشرف نفریه، فعال دانشجویی پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و برای تحمل دوران محکومیت سه ماهه خود به زندان اوین منتقل شد.

اشرف (رقیه) نفریه متولد آبان ۱۳۷۶، دانشجوی رشته ریاضی دانشگاه خواجه نصیر طوسی است.نیروهای امنیتی او را در ۷ اردیبهشت‌ماه ۹۸ به‌خاطر فعالیت در شبکه های اجتماعی در شهریار بازداشت و به بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در تهران منتقل کردند.

خانم نفریه پس از چند روز با پایان مراحل بازجویی به زندان قرچک ورامین منتقل و در ۱۴ اردیبهشت‌ماه امسال با تامین وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری خانم نفریه را به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم کرد؛ بعد از تسلیم به رای و عدم اعتراض به رای صادره این حکم به ۳ ماه زندان کاهش پیدا کرد.

اشرف نفریه بازداشت شد


اشرف نفریه، فعال دانشجویی که پیشتر در دادگاه انقلاب تهران به احکام زندان محکوم شده بود، پس از حضور در شعبه اجرای احکام دادسرای شهید مقدس اوین برای تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان منتقل شد.

۱۳۹۹ مهر ۱۹, شنبه

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت ندا پیرخضریان و اندیشه صدری


وضعیت شادی صدری و ندا پیرخضریان، دو فعال مدنی کُرد بازداشت شده در تهران همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد. تداوم بازداشت و بی خبرای از وضعیت اندیشه صدری و ندا پیرخضریان، دو فعال مدنی کُرد اهل سنندج که روز سەشنبە ١۵ مهرماه ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده اند، همچنان ادامه دارد.

این دو شهروند کُرد اهل سنندج، روز سەشنبە ١۵ مهرماه ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده و به مکانی نامعلوم منتقل شده اند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، هیچ اطلاع دقیقی از نهاد بازداشت کننده، دلیل بازداشت و محل نگهداری این دو فعال مدنی کُرد در دست نیست.

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت ندا پیرخضریان و اندیشه صدری


وضعیت شادی صدری و ندا پیرخضریان، دو فعال مدنی کُرد بازداشت شده در تهران همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد. تداوم بازداشت و بی خبرای از وضعیت اندیشه صدری و ندا پیرخضریان، دو فعال مدنی کُرد اهل سنندج که روز سەشنبە ١۵ مهرماه ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده اند، همچنان ادامه دارد.

۱۳۹۹ مهر ۱۶, چهارشنبه

عفو بین الملل؛ مقامات ایرانی باید حکم اعدام محی الدین ابراهیمی را لغو کنند


سازمان عفو بین الملل، روند محاکمه‌های محی الدین ابراهیمی زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام را به شدت ناعادلانه خوانده و خواستار لغو حکم اعدام این زندانی سیاسی و دادرسی عادلانه بدون توسل به مجازات اعدام برای وی شد.

اواخر مرداد ماه ۱۳۹۹، حکم اعدام محی‌الدین ملاابراهیمی آلکابادی (محی الدین ابراهیمی)، زندانی سیاسی محبوس در زندان ارومیه، در شعبه ١٩ دیوان عالی کشور تأیید شد.

پیشتر بر اساس حکم ابلاغ‌شده به این شهروند کُرد محبوس در زندان ارومیه، در روز شنبه ۲۸ دی ماه ۱۳۹۸، وی برای بار دوم به اتهام «بغی» از سوی قاضی علی شیخ لو، رییس شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده بود.

او در تاریخ ۱ مهرماه ۱۳۹۷، توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی علی شیخ لو به اتهام «همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام» به اعدام محکوم شد و این حکم پس از اعتراض به رای صادره توسط دیوان عالی کشور نقض و پرونده جهت بررسی دوباره، به شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه ارجاع داده شده بود.

این حکم پس از اعتراض این زندانی سیاسی به شعبه ۱۹ دیوان عالی کشور ارجاع و به دلیل «نقص تحقیقات» حکم اعدام صادره نقض و مجددا به شعبه دو دادگاه انقلاب ارومیه ارجاع داده شده و این شعبه برای بار دوم وی را به اتهام «بغی» به اعدام محکوم کرده بود.

محی‌الدین ملاابراهیمی در ۱۲ آبان‌ماه ۱۳۹۶، پس از شلیک مستقیم نیروهای سپاه مستقر در پاسگاه مرزی «بیمضرتە» اشنویه در مرز ایران و عراق، در حالی که در اثر تیراندازی به شدت مجروح شده بود، به خاطر همراه داشتن مشروبات الکلی بازداشت و یک عدد بی‌سیم نیز همراه وی کشف شده بود.

محی الدین ابراهیمی به دلیل اینکه در زمان بازداشت به ضرب سه گلوله زخمی شده بود مدت زمان زیادی را در بهداری زندان سپری کرده و از شهریورماه ۱۳۹۷، به زندان ارومیه منتقل شد.

به گزارش برخی وب سایت های حقوق بشری، این زندانی سیاسی پس از زخمی شدن به بیمارستانی در ارومیه منتقل و بدون تکمیل دوره درمان به بازداشتگاه اطلاعات سپاه سیدالشهدا ارومیه منتقل و به اتهام «همکاری و عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت ایران» مورد بازجویی و ضرب و شتم قرار گرفته بود.

همچنین این زندانی در سال ۱۳۹۳،  نیز دوباره به همین اتهام بازداشت و پس از یک ماه به دلیل فقدان مدارک مستدل، پرونده مختومه اعلام و آزاد شد.

آقای ابراهیمی پیشتر در سال ١٣٨٩ نیز به اتهام «همکاری با یکی از احزاب مخالف حکومت» توسط نیروهای امنیتی بازداشت و بعد از ۱۱ ماه بازداشت موقت در زندان ارومیه از اتهامات مطروحه تبرئه و آزاد شده بود.

محی‌الدین ملاابراهیمی آلکابادی، ۴۴ ساله، فرزند محمد و از اهالی روستای آلکاو از توابع شهر اشنویه است، این زندانی هم اکنون در بند سیاسی زندان ارومیه به‌سر می‌برد.

گفتنی است، نورالدین ابراهیمی، برادر این زندانی محکوم به اعدام، اردیبهشت ماه سال ۹۶، در حین کولبری در اثر شلیک ازسوی نیروهای انتظامی در منطقه مرزی شابتان کشته شد.

عفو بین الملل؛ مقامات ایرانی باید حکم اعدام محی الدین ابراهیمی را لغو کنند


سازمان عفو بین الملل، روند محاکمه‌های محی الدین ابراهیمی زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام را به شدت ناعادلانه خوانده و خواستار لغو حکم اعدام این زندانی سیاسی و دادرسی عادلانه بدون توسل به مجازات اعدام برای وی شد.

عفو بین الملل؛ مقامات ایرانی باید حکم اعدام شاکر بهروزی را لغو کنند


سازمان عفو بین الملل، محاکمه‌های شاکر بهروزی زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام را پروسه قضایی ناعادلانه خوانده و تاکید کرد این زندانی سیاسی تحت شکنجه و در اثر اعترافات اجباری،به اعدام محکوم شده است.این سازمان خواستار لغو حکم اعدام شاکر بهروزی و دادرسی عادلانه بدون توسل به مجازات اعدام برای او شد.

شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیه بە ریاست قاضی شیخ لو، شاکر بهروزی زندانی سیاسی کُرد را به اتهام «بغی» از طریق «عضویت در حزب کومله» به اعدام محکوم کرد. این حکم روز پنج شنبه ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۹، به وکیل این زندانی سیاسی ابلاغ شد.

حکم اعدام شاکر بهروزی در حالی صادر شد که وی اواخر اسفند ماه ۱۳۹۸، پس از تحمل ۵ ماه نگهداری در بازداشتگاه حفاظت اطلاعات سپاه ارومیه، در پروندەای دیگر از سوی شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیە بە ریاست قاضی شیخ لو بە اتهام «عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران»، بدون حق برخورداری از وکیل، در دادگاهی چند دقیقه ای بە ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدە بود.

پیشتر شبکه حقوق بشر کردستان به نقل از یک منبع مطلع از پرونده‌سازی حفاظت اطلاعات سپاه علیه این زندانی سیاسی خبر داده بود.

بر اساس گفته های این منبع مطلع، شاکر بهروزی در یک سناریو جدید از سوی حفاظت اطلاعات سپاه با تشکیل یک پرونده دیگر به اتهام «بغی» از طریق «عضویت در کومله» و «قتل یکی از اعضای سپاه پاسداران»  متهم و به اعدام محکوم شده است.

این منبع مطلع به پرونده این حکم را نتیجه «انجام اعترافات اجباری» این زندانی سیاسی بر اثر«شکنجه‌های شدید روحی و جسمی» در زمان بازجویی در بازداشتگاه امنیتی سپاه ارومیه دانسته است .

همچنین این منبع در ادامه اشاره کرده است: دست‌کم ۱۰ شهروند اهل دیزج مرگه‌ور ارومیه، محل سکونت شاکر بهروزی، شهادت‌نامه مشترکی را امضا کرده بودند.

این شهروندان در شهادتنامه ذکر شده اذعان کرده بودند که شاکر بهروزی در زمان قتل این عضو بومی سپاه پاسداران در یک مغازه همراه آنها بوده است.

اما در نهایت شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیه بە ریاست قاضی شیخ لو، از پذیرش شهادت شهود خودداری کرده بود

عفو بین الملل؛ مقامات ایرانی باید حکم اعدام شاکر بهروزی را لغو کنند


سازمان عفو بین الملل، محاکمه‌های شاکر بهروزی زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام را پروسه قضایی ناعادلانه خوانده و تاکید کرد این زندانی سیاسی تحت شکنجه و در اثر اعترافات اجباری،به اعدام محکوم شده است.این سازمان خواستار لغو حکم اعدام شاکر بهروزی و دادرسی عادلانه بدون توسل به مجازات اعدام برای او شد.

۱۳۹۹ مهر ۱۲, شنبه

ناصر خلوصی به حبس و جزای نقدی محکوم شد.

 

 ناصر خلوصی، فعال ترک (آذربایجانی) توسط دادگاه انقلاب تبریز و دادگاه کیفری دو این شهرستان به شش ماه حبس تعزیری و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد. جلسات دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در تاریخ‌ ۱۷ و ۲۴ شهریور امسال به ترتیب در شعبه ۱ دادگاه انقلاب و شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری دو تبریز برگزار شد.

آقای خلوصی در بخش نخست پرونده بر اساس حکمی که توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی داود حملبر در تاریخ ۳۰ شهریورماه ۱۳۹۹ صادر و اخیرا ابلاغ شده است، از بابت اتهام “عضویت در گروه طیف مستقل آذربایجان” به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

بر اساس دادنامه صادره وی در این پرونده از اتهام تبلیغ علیه نظام نیز تبرئه شده است.

ناصر خلوصی همچنین در بخش دوم پرونده خود بر اساس حکمی که توسط شعبه ۱۱۲ دادگاه دو کیفری تبریز به ریاست قاضی محمدعلی پیری در تاریخ ۲۵ شهریورماه ۱۳۹۹ صادر و اخیرا ابلاغ شده است، از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به پرداخت ۲ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.

جلسه رسیدگی به اتهامات آقای خلوصی در خصوص بخش نخست پرونده وی در تاریخ ۱۷ شهریورماه امسال در دادگاه انقلاب تبریز و درباره بخش دوم پرونده در تاریخ ۲۴ شهریورماه در دادگاه کیفری دو این شهرستان برگزار شد.

آقای خلوصی در تاریخ ۲۳ آذر ۹۸ در یکی از خیابان‌های تبریز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۷ اسفند ۹۸ با تودیع قرار از زندان تبریز آزاد شد.

ناصر خلوصی پیشتر نیز سابقه بازداشت و محکومیت دارد. وی در تاریخ ۴ بهمن ماه سال ۹۵ بازداشت شد و نهایتا توسط شعبه دوم دادسرای ارومیه به اتهامات عضویت در جمعیت غیرقانونی و راه اندازی جمعیت غیرقانونی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. آقای خلوصی در تاریخ ۸ آبان ۹۶ در منزل پدری خود در تبریز بازداشت و برای اجرای حکم به زندان این شهر منتقل و پس از گذشت ۴ ماه، در تاریخ ۲۶ بهمن ماه ۹۶ از زندان تبریز آزاد شد.


ناصر خلوصی به حبس و جزای نقدی محکوم شد.

 

 ناصر خلوصی، فعال ترک (آذربایجانی) توسط دادگاه انقلاب تبریز و دادگاه کیفری دو این شهرستان به شش ماه حبس تعزیری و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد. جلسات دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در تاریخ‌ ۱۷ و ۲۴ شهریور امسال به ترتیب در شعبه ۱ دادگاه انقلاب و شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری دو تبریز برگزار شد.

آقای خلوصی در بخش نخست پرونده بر اساس حکمی که توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی داود حملبر در تاریخ ۳۰ شهریورماه ۱۳۹۹ صادر و اخیرا ابلاغ شده است، از بابت اتهام “عضویت در گروه طیف مستقل آذربایجان” به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

بر اساس دادنامه صادره وی در این پرونده از اتهام تبلیغ علیه نظام نیز تبرئه شده است.

ناصر خلوصی همچنین در بخش دوم پرونده خود بر اساس حکمی که توسط شعبه ۱۱۲ دادگاه دو کیفری تبریز به ریاست قاضی محمدعلی پیری در تاریخ ۲۵ شهریورماه ۱۳۹۹ صادر و اخیرا ابلاغ شده است، از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به پرداخت ۲ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.

جلسه رسیدگی به اتهامات آقای خلوصی در خصوص بخش نخست پرونده وی در تاریخ ۱۷ شهریورماه امسال در دادگاه انقلاب تبریز و درباره بخش دوم پرونده در تاریخ ۲۴ شهریورماه در دادگاه کیفری دو این شهرستان برگزار شد.

آقای خلوصی در تاریخ ۲۳ آذر ۹۸ در یکی از خیابان‌های تبریز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۷ اسفند ۹۸ با تودیع قرار از زندان تبریز آزاد شد.

ناصر خلوصی پیشتر نیز سابقه بازداشت و محکومیت دارد. وی در تاریخ ۴ بهمن ماه سال ۹۵ بازداشت شد و نهایتا توسط شعبه دوم دادسرای ارومیه به اتهامات عضویت در جمعیت غیرقانونی و راه اندازی جمعیت غیرقانونی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. آقای خلوصی در تاریخ ۸ آبان ۹۶ در منزل پدری خود در تبریز بازداشت و برای اجرای حکم به زندان این شهر منتقل و پس از گذشت ۴ ماه، در تاریخ ۲۶ بهمن ماه ۹۶ از زندان تبریز آزاد شد.


ضرب و جرح شکیلا منفرد زندانی سیاسی توسط یکی از زندانیان جرائم عمومی

شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، که دوران محکومیت خود را در زندان قرچک ورامین سپری می‌کند، توسط یکی از زندانیان جرائم عمومی این زندان مورد ضرب و ش...