معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با تاکید بر ارتقاء مهارت در بین کودکان گفت: کودکان ماهر در جامعه دچار فقر نمیشوند.خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه: سعیدرضا جندقیان در گفتگو با خبرنگار «مهر»، با اشاره به میزان
جمعیت شهری و روستایی، گفت: در حال حاضر حدود ۷۵ درصد جمعیت کشور در شهرها و ۲۵ درصد جمعیت در روستاها زندگی میکنند که از این میزان حدود ۱۵ درصد جمعیت کل کشور زیر ده سال سن دارند. با توجه به این جامعه آماری، از آنجایی که نیروی انسانی بزرگترین سرمایه یک جامعه محسوب می شود نیاز است تا به این قشر (کودکان زیر ده سال) نگاه ویژه ای شود.جندقیان با بیان اینکه اصولا فقر کودکان نمود شهری دارد، اظهار داشت: مظاهر فقر کودکان بیشتر در شهرها دیده می شود. به عنوان نمونه یکی از ابعاد فقر کودکان که کودکان کار هستند فقط در شهرها دیده می شود. از سویی ابعادی از کار کردن کودکان در روستاها نیز دیده می شود. اما آنچه که بین کودکان شهری و روستایی تفاوت ایجاد میکند، هدف کودکان از کار کردن است. در واقع کودکان در شهرها برای بقای خود و سرپرستان خود کار میکنند اما در روستاها چنین نیست و کودکان علاوه بر اینکه درآمد کسب میکنند یک یا چند مهارت را فرا میگیرند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در ادامه به اصلی ترین دلیل ایجاد فقر و فقر کودکان در جامعه پرداخت و افزود: در حال حاضر به دلیل پیشرفت روز افزون تکنولوژی و فناوری، فاصله میان بلوغ زیستی و بلوغ اقتصادی افزایش یافته است. قیاس وضعیت جوانان دیروز و امروز می تواند به فهم بهتر این مسئله کمک کند. در گذشته جوانان به دلیل سیاست های تربیتی و آموزشی از یک رده سنی مشخصی می توانستند برای خود درآمد ایجاد کنند و دیگر برای خرید مایحتاج شخصی خود وابسته به جیب سرپرست خانواده نبودند. اما امروزه مشاهده میکنیم که جوانان حتی در سنین بالا وابسته به اقتصاد خانواده هستند. با این شرایط باید رویکردهای آموزشی را برای جبران این فاصله تغییر دهیم.
وی با تاکید بر اینکه سیاست های آموزشی باید به سمت مهارت آموزی به جای مدرک گرایی حرکت کند، بیان داشت: توسعه یافتگی جوامع از کودکان آغاز می شود. برای اینکه بتوانیم جامعه ای پویا و توسعه یافته داشته باشیم باید مهارت آموزی به سرمایه انسانی را از کودکی آغاز کنیم. امروزه متاسفانه گرایش به سمت مدرک گرایی است و این مسئله باعث میشود افراد از سنین کودکی به فکر مشاغل اداری باشند. در حالی که اگر افراد از سنین کودکی بتوانند مهارتی را بیاموزند پس از طی چند سال، جامعه یک فرد ماهر را در اختیار دارد که می تواند از آن استفاده کند. از طرفی بخشی از کودکان که به دلایل اقتصادی قادر به ادامه تحصیل نیستند اگر مهارتی را در همان دوران ابتدایی فرابگیرند می توانند در آینده با اتکا به آن مهارت و تقویت آن درآمد قابل قبولی را برای خود کسب کنند. علاوه بر این کودک ماهر فقیر نمی شود. بنابراین میبینیم که آموزش نقش به سزایی در جلوگیری از مشکلاتی چون فقر و فقر کودکان در جامعه دارد.
جندقیان همچنین با اشاره به اهمیت فهم اقتصاد معیشتی در بین کودکان، تصریح کرد: کودکان امروزه باید مورد بازپروری قرار بگیرند. نه به معنای بازپروری کودکان کار و آسیب دیده، بلکه باید فضایی را ایجاد کنیم تا تمامی کودکان درک صحیحی از اقتصاد معیشتی بدست آورند. این اقدام نیز سبب می شود فاصله بلوغ زیستی و اقتصادی کاهش پیدا کند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریها نیز با ارائه آماری از ایجاد مشاغل نسبت به ۵۰ سال گذشته، گفت: طبق آمارها نسبت به ۵۰ سال اخیر میزان مشاغل ۳ تا ۵ برابر شده است. این پیش بینی می شود که طی ۵۰ سال آینده میزان مشاغل ۱۰۰ برابر خواهد شد. دلیل این افزایش پیشرفت تکنولوژی وفناوری است. پس می توان گفت در آینده دغدغه شغل وجود نخواهد داشت اما دغدغه افراد توانمندی که بتوانند در این مشاغل فعالیت کنند وجود دارد. بنابراین باید با سیاست گذاری های درست مانعی را برای انتقال فقر از کودکان به بزرگسالی ایجاد کنیم.
وی در پاسخ به این سئوال که با توجه به اینکه بخشی از کودکان فقیر و کار ناشی از مهاجرت روستاییان به شهرها است، چه باید کرد که چنین مسائلی گسترش پیدا نکنند؟، اظهار کرد: تا زمانی که برنامه ریزی برای روستاییان در اتاق های شیشه ای شهرها انجام شود نتیجه ای که توقع خواهیم داشت را بدست نمی آوریم. ضرب المثل معروفی است که می گوید «کلوخ انداز را پاداش سنگ است»؛ مصداق این مثل رفتار روستاییان در قبال برنامه هایی است که برای آنها تدوین می شود. از آنجایی که ساکنان روستاها با برنامه هایی که مدیران شهری برای آنها تعیین میکنند آشنا نیستند پاداش این برنامه ها را با مهاجرت می دهند. متاسفانه در مهاجرت ها اولین آسیب را کودکان میبینند چراکه مهارت های آنها در شهرها کاربردی نیست.
جندقیان در پایان با تاکید بر تغییر سیاست های آموزشی و برنامه ریزی و بودجه ریزی عنوان داشت: برای جلوگیری از افزایش فقر و فقر کودکان باید موارد مهم ذکر شده را در اولویت قرار داد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر