مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: با توجه بررسی های صورت گرفته، تعداد کودکان بازمانده از تحصیل شناسایی شده در استان قزوین،
۱۵۵ نفر می باشد که از این تعداد ۵۸ درصد پسر و ۴۲ درصد دختر بوده و ۷۹ درصد از کودکان مذکور در شهر و ۲۱ درصد در روستا ساکن میباشند.علیرضا وارثی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: کودکان بازمانده از تحصیل گروه سنی 6 تا 18 سال را شامل میشوند که در چرخه آموزشی کشور حضور ندارند.
وی بیان کرد: در واقع کودکان بازمانده از تحصیل واقعیتی خاموش هستند که با نداشتن هویت انسانی و حق تحصیل تا چندی پیش به فراموشی کامل سپرده شدهاند.
مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: با عنایت به اینکه منع تحصیل کودکان از موارد کودک آزاری از نوع مسامحه و غفلت می باشد، اگر محرومیت از تحصیل از سوی خانواده باشد و والدینی فرزندشان را به مدرسه نفرستند، تیم اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی مراتب را به قوه قضائیه اطلاع داده و موضوع پیگیری می شود.
وی تاکید کرد: با توجه بررسی های صورت گرفته، تعداد کودکان بازمانده از تحصیل شناسایی شده در استان قزوین، 155 نفر می باشد که از این تعداد 58 درصد پسر و 42 درصد دختر بوده و 79 درصد از کودکان مذکور در شهر و 21 درصد در روستا ساکن میباشند.
وارثی ادامه داد: با توجه به این که بیش از 50 درصد این کودکان در استان قزوین در سنین 14تا 17(سنین نوجوانی) بوده و 48 درصد در سنین زیر 14 سال می باشند، بی تردید از عواقب دور ماندن کودکان از آموزش و فضاهای آموزشی ابتلا به معضلات و آسیبهای اجتماعی می باشد.
وی تاکید کرد: بروز آسیبهایی چون اعتیاد، کودکان کار، مورد سوء استفاده قرار گرفتن از سوی باندهای متخلف با مدیریت و سرکردگی افراد فرصت طلب، تنها بخشی از عواقب بازماندگی کودکان از تحصیل و دور ماندن آنها از مدرسه است.
مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: در حال حاضر مشکلات اقتصادی(56 درصد) و کار کودک(23 درصد) جزء عوامل اصلی بازماندگی کودکان از تحصیل در استان قزوین به شمار میرود و نداشتن شناسنامه، ازدواج در سن پایین، مهاجرت و عدم دسترسی به مدرسه(در مجموع 21 درصد) از جمله دلایل دیگر بازماندگی تحصیلی کودکان میباشد.
وی بیان کرد: بهزیستی استان تلاش میکند تا اقدامات مثبتی را با مداخله به هنگام برای مرتفع کردن این مسائل و بازگرداندن کودکان به فضاهای آموزشی انجام دهد.
وارثی افزود: طی بررسی های صورت گرفته و اطلاعات جمع آوری شده از والدین کودکان مشخص شد، شغل 51 درصد از سرپرست کودکان کارگر و 33 درصد سرپرست ها بیکار می باشند و 16 درصد از سرپرستان کودکان دارای سایر مشاغل(مانند: کشاورز، دامدار، نانوا و کاذب) هستند.
وی گفت: همچنین تحصیلات والدین کودکان نامبرده 42 درصد ابتدایی، 3 درصد دیپلم و 55 درصد بی سواد می باشند و 36 درصد از کودکان فاقد سرپرست موثر(زندانی بودن، متواری بودن و اعتیاد والدین) بوده و مابقی کودکان (64 درصد) دارای سرپرست می باشند.
مدیرکل بهزیستی قزوین بیان کرد: اداره کل بهزیستی استان با اجرای طرحی مستمر به شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل اقدام نموده و همه کودکانی که در این طرح شناسایی میشوند تحت حمایتهای تحصیلی ویژه این سازمان قرار میگیرند و در این راستا خدمات لازم را دریافت میکنند تا از آسیب ها و معضلات اجتماعی در امان بمانند. طرح شناسایی و بازگرداندن کودکان به محیطهای آموزشی مدارس، با جدیت دنبال میشود.
وی تاکید کرد: نابرابری های اجتماعی و فرهنگی منجر به افزایش آسیب های اجتماعی میشود و گروههای حساس از جمله کودکان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار میدهد.
وارثی گفت: استفاده حداکثری از ظرفیت گروههای فعال مردمی در حل معضلات اجتماعی به ویژه معضل بازماندگی کودکان از تحصیل، امری ضروری است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و اداره کل بهزیستی استان آمادگی دارد تا با همکاری و اجرای برنامه های مشترک با سایر خیریه ها و نهادهای مردمی در راستای حمایت از کودکان و نوجوانان اقدام کند.
وی تاکید کرد: کمک گرفتن از ظرفیت خوب موسسات خیریه مردمی و سازمانهای مردم نهاد و اجتماعی کردن حل معضلات اجتماعی از جمله مواردی است که نقش مهمی را در بازگرداندن کودکان به فضای مدرسه ایفا میکند و امیدواریم بتوانیم با استمرار طرحهای حمایتی، تعداد کودکان بازمانده از تحصیل را در سراسر کشور کاهش دهیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر