خبرگزاری هرانا – سامان بهفر ملقب به جرجیس، خواننده رپ اهل کرمانشاه از حدود یک ماه پیش توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده است. این شهروند طی روزهای گذشته برای اولین بار با خانواده خود ملاقات کوتاهی داشته است، او کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سامان بهفر، خواننده رپ اهل کرمانشاه بیشتر از یک ماه است که در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد و اطلاعی از وضعیت حقوقی وی در دست نیست.
یک منبع نزدیک به آقای بهفر در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت : “سامان بهفر، معروف به جرجیس از خوانندههای شناختهشده کرمانشاهی است که از تاریخ ۶ بهمنماه توسط نیروهای امنیتی به دلایل نامعلومی بازداشت شده است”.
وی در ادامه افزود: “بالاخره پس از پیگیریهای فراوان خانواده بهفر، برادر وی طی روزهای گذشته موفق به ملاقات این خواننده رپ در محل بازداشتگاه شد. با این حال هیچ اطلاع دقیقی در خصوص دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه در مراحل بازجویی علیه وی کسب نکرده است”.
به گفته این منبع مطلع، سامان بهفر پس از زلزله کرمانشاه چند آهنگ انتقادی در مورد وضعیت مردم زلزلهزده و عدم رسیدگی نهادهای مسئول جهت ساماندهی آنها خوانده و منتشر کرده بود.
“سنهدژ” یکی از معروفترین آهنگهای اعتراضی این خواننده به زبان کردی است که مضمون آن ستمهایی است که به مردم کردستان ایران رفته است. وی همچنین آهنگ اعتراضی دیگری به نام “شرمندهام” در اعتراض به فقر و بیکاری و وضعیت کولبران در کردستان خوانده است.
دستگاه امنیتی در ایران با حساسیت ویژه ای فعالیت ها در عرصه سبک رپ موسیقی را دنبال می کنند، فعالیت در این سبک که اختصارا “موسیقی زیرزمینی” در ادبیات رسمی حکومت ایران خوانده می شود در پیوند با مطالبات قومی-ملی می تواند به برخوردهای جدی تر دستگاه امنیتی منجر شود.
در آخرین نمونه مشابه در تیرماه امسال، نیروهای امنیتی در سیستان و بلوچستان عماد بیجارزهی معروف به “شاه بلوچ” فعال مدنی خواننده رپ را که آهنگ های در مورد مسائل هویتی و اجتماعی شهروندان بلوچ خوانده بود دستگیر کردند.
موسیقی زیرزمینی مجموعهای از سبکهای موسیقی است که در زمان تولید خود مورد توجه ناشران و تهیهکنندگان قرار نمیگیرد و معمولاً با سبک زندگی و بعضی ارزشهای اجتماعی یا دینی در تضاد است. این نوع موسیقی از سوی نظام حاکم به رسمیت شناخته نشدهاست و در مکانی که موقعیت رسمی ندارد و در استودیوهای خانگی به صورت مخفیانه و با مضامین اعتراضگونه تولید میشود.ز مهمترین ویژگیهای این نوع موسیقی قابلیت جذب مخاطبان نخبه و صاحب اندیشه و همینطور عام و مردم عادی است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر