۱۳۹۸ آذر ۸, جمعه

شناسایی ۸۰ کودک کار خیابانی در قزوین

قزوین- ایرنا- مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین از شناسایی ۸۰ کودک کار خیابانی در سطح این استان طی سالجاری خبر داد.مریم بیدخام روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس آیین نامه ساماندهی کودکان خیابانی مصوب تیرماه ۱۳۸۴ هیات وزیران، از نظر قانونی وظایف کلیه دستگاهها مشخص شده  است .

وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر ۴۰۰ کودک خیابانی در سطح استان شناسایی شده اند، اظهار داشت : هم اکنون تعداد زیادی از این کودکان از چرخه خدمات حمایتی خارج شده اند.
بیدخام با بیان اینکه سال گذشته ۲۱۲ کودک خیابانی تحت حمایت قرار گرفتند،یادآورشد: اکثر این کودکان در سنین زیر ۱۸ سال و دارای خانواده‌های بد سرپرست بوده و اغلب با آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره مواجه هستند که والدین این کودکان را به کار مجبور می کنند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت: بر اساس آخرین آمارها ۹۵ درصد کودکان کار و خیابان دارای خانواده‌ بوده و شب‌ها را کنار خانواده هایشان سپری می‌کنند به همین دلیل نگاه به این کودکان بر اساس خانواده‌ محوری است.
بیدخام یادآورشد: در حال حاضر کودکان کار و خیابانی در یک مرکز دولتی شبانه روزی و ۲ مرکز غیر دولتی مراکز حمایتی- آموزشی کودک و خانواده در شهرستان های قزوین و تاکستان تحت نظارت سازمان بهزیستی و با هدف کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از حضور و کار کودکان در خیابان مراقبت می شوند.
وی تاکید کرد : کودکان خیابانی با حضور در سطح شهر چهره ناخوشایندی را ایجاد کرده‌اند که این معضل نیاز به مدیریت دارد.
بیدخام با بیان اینکه تاسیس فضایی برای ارائه خدمات به کودکان کار توسط شهرداری در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: اقداماتی در این زمینه انجام شده است و به زودی مرکز حمایت و توانمندسازی کودکان کار راه اندازی خواهد شد.

وضعیت بیماران تالاسمی در سیستان و بلوچستان نگران کننده است

چابهار- ایرنا- مدیر عامل انجمن تالاسمی ایران گفت: وضعیت بیماران تالاسمی در سیستان و بلوچستان نگران کننده است و نیازمند خون، افزایش تخت، درمان و رسیدگی بیشتر هستند.یونس عرب پنجشنبه شب در همایش پیشگیری از بیماری تالاسمی در چابهار اظهار داشت: نیاز است مراکز مشاوره قبل از ادواج توجه ویژه‌ای به آزمایشات پیشگیری از تولد بیماران تالاسمی انجام دهند.

وی با بیان اینکه سقط جنین مشکوک از نظر شرعی جایز است، تصریح کرد: علمای معزز اهل سنت اجازه سقط جنین‌های تشخیص داده شده مبتلا به تالاسمی را داده‌اند.
 مدیر عامل انجمن تالاسمی ایران گفت: اکثر بیماران تالاسمی نگران دوره درمان، تخت و کمبودخون  هستند که نیاز به رسیدگی مسئولان است.
۱۵۰۰بیمار تالاسمی در جنوب سیستان وبلوچستان وجود دارد
 رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز اظهار داشت: هزار و ۵۰۰ بیمار تالاسمی در شهرستان‌های زیرمجموعه این دانشگاه هستند که ایرانشهر با ۶۷۰ بیمار بالاترین تعداد بیماران تالاسمی، چابهار و کنارک ۵۰۰ بیمار و ۳۳۰ بیمار دیگر در نیکشهر و سرباز زندگی می‌کنند.
محمد مهران امینی فرد ادامه داد: اتفاق خیلی مهمی که شاهد شکل گیری آن هستیم کاهش بروز بیماری تالاسمی است که سال گذشته ۲۳ نفر بیمار تالاسمی جدید ثبت شده است.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از بروز بیماری تالاسمی لازم است، سیاست گذاران، علما، فعالان فرهنگی،اجتماعی و عاقدان محلی که ۵۰۰ نفر از آنها در محدوده خدمات دانشگاه علوم پزشکی شناسایی شده‌اند آزمایشات قبل از ازدواج را بصورت جدی مدنظر قرار دهند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر گفت: هر کودک مبتلا به تالاسمی ماژور برای خانواده‌ها در طول یک سال مبلغی در حدود ۵۰ میلیون تومان هزینه درمانی دارد.
وی بیان کرد: نیاز فراوان به خون در حوزه جنوب سیستان و بلوچستان است بنابراین تشکیلات انتقال خون در این منطقه با توجه به نیاز موجود گسترش پیدا کند.
سالانه سه بار خون دهی هر فردی را از بیماری قلبی و عروقی نجات می‌دهد
 رییس انجمن خون و سرطان کودکان ایران نیز اظهار داشت: ازدواج فامیلی یک پیوند خوب است اما عارضه‌ی این پیوند عامل بروز بیماری‌های ژنتیکی است.
حسن ابوالقاسمی بیان کرد: انواع بیماری‌های متعدد ژنتیکی را در کشور داریم که بارسنگینی را بر دوش بهداشت و درمان می‌گذارد.
وی گفت: بیماری ژنتیکی فاکتور ۱۳ که در استان سیستان و بلوچستان شناسایی شده برابر با نصف فاکتورهای ۱۳ که در کل اروپا شناسایی شده‌اند، است.
به گزارش ایرنا در حاشیه همایش پیشگیری از بیماری تالاسمی، ویزیت رایگان توسط دکتر محمد فرانوش فوق تخصص خون کودکان انجام شد.
 همایش پیشگیری از بیماری تالاسمی با حضور دکتر حسن ابوالقاسمی رئیس انجمن خون و سرطان کودکان ایران، دکتر محمد فرانوش فوق تخصص خون کودکان، علمای اهل تسنن و تشیع، حمید الدین یوسفی فرماندار کنارک، بهورزان مرکز بهداشت چابهار و خانواده بیماران تالاسمی در سالن همایش های بین المللی منطقه آزاد چابهار برگزار شد.

۱۳۹۸ آذر ۷, پنجشنبه

۳۰ درصد زمان آموزش در مدارس از دست می‌رود/ کاهش هر ۲ساعت آموزشی به ۷۵ دقیقه

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در کلاس‌های ما به جای اینکه ۵۰ دقیقه برای هر یک ساعت آموزشی در دوره متوسطه اجرا شود؛ دو ساعت به یک جلسه تبدیل می‌شود و گاهی به ۷۵ تا ۸۰ دقیقه کاهش می‌یابد گفت: در واقع به جای اینکه ۳۳ هفته آموزشی داشته باشیم در عمل فقط ۲۸ هفته اجرا می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم در گفت‌وگو با ایسنا، درباره زمان مصوب آموزش و پیشنهاد افزوده شدن ۱.۵ ماه به سال تحصیلی که اخیرا از سوی برخی کارشناسان مطرح شد اظهار کرد: در حال حاضر عدم اجرای زمان مصوب فعلی آموزش محل چالش و اشکال است و باید پیگیری کنیم که اصلاح شود.
وی افزود: پیشنهادهایی چون اضافه شدن روزهایی به کل زمان آموزش چندان قابل اعتماد و قابل پیگیری برای در نظر گرفتن به عنوان سیاست عملیاتی کوتاه مدت نیست.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه زمان مصوب آموزش به علت مضیقه‌هایی که ما در زمینه فضای آموزشی در برخی مدارس داریم و به علت قصور در اعمال مدیریت درست در برخی مدارس دچار آسیب می‌شود گفت: گاهی تا ۳۰ درصد زمان آموزش اجرایی نمی‌شود.
ذوعلم ادامه داد: در کلاس‌های ما به جای اینکه ۵۰ دقیقه برای هر یک ساعت آموزشی در دوره متوسطه اجرا شود؛ دو ساعت به یک جلسه تبدیل می‌شود و گاهی به ۷۵ تا ۸۰ دقیقه کاهش پیدا می‌کند و به جای اینکه ۳۳ هفته آموزشی داشته باشیم در عمل فقط ۲۸ هفته اجرا می‌شود که خود مشکلاتی را برای تدریس باکیفیت کتاب‌های درسی ایجاد می کند.
به گزارش ایسنا، کبیری، عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش پیش از این آمارهایی درباره زمان آموزش ارائه و اظهار کرده بود: مقررات نوشته و نانوشته‌ موثر بر کاهش زمان آموزش وجود دارد؛ تعطیلی پنج شنبه‌ها، بخشنامه کاهش ساعت کار آموزگاران بالای ۲۰ سال سابقه و برگزاری جلسات شورای معلمان در ساعات آموزشی از جمله این موارد است. طبق تحقیقی در سال ۹۲ مشخص شد که دو سوم زمان معلمان صرف آموزش و آماده سازی و یک سوم صرف آموزش واقعی می‌شود.
وی همچنین افزود: در خوشبینانه‌ترین حالت از ۵۷۶ ساعت آموزشی که تصور می‌کنیم وجود دارد ۱۷۰ ساعت آن تشکیل نمی‌شود و ۱۳۰ ساعت صرف استراحت درون مدرسه می‌شود و عملا دانش آموزان ۷۵ درصد از زمان کلاس درس را آموزش واقعی دریافت می‌کنند. در حالی که استاندارد و توصیه یونسکو ۱۰۰۰ ساعت آموزش طی ۲۰۰ روز است و ما باید ۳۰ روز یا ۱.۵ ماه را به زمان آموزش اضافه کنیم. این امر باعث ارتقای کیفیت یادگیری می‌شود. از سوی دیگر معلمان از حجم کتاب‌های درسی گلایه دارند و اگر زمان تدریس را افزایش دهیم مشکل حجم زیاد کتاب‌های درسی نیز حل می‌شود.

سن ابتلا به ایدز بر اثر رابطه جنسی ۱۵ سال است

گروه جامعه: رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با تاکید بر اینکه نیاز به اطلاع‌رسانی در زمینه ابتلا به اچ‌آی‌وی بسیار جدی است، گفت: این آموزش‌ها به هیچ وجه ممنوعیت دینی ندارند، بلکه خط قرمز‌های افرادی که نگرش منفی دارند، مانع اطلاع رسانی می‌شود و این خط قرمز‌ها به جوانان ما آسیب‌ می‌زنند.

«مینو محرز» استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران،  با تاکید بر اهمیت اطلاع‌رسانی درباره بیماری اچ‌آی‌وی گفت: در همه دنیا به مردم آموزش جنسی داده می‌شود؛ اینکه رابطه جنسی امن داشته باشند و شرایط رابطه‌‌های ناامن را بدانند. این موضوعات باید به کودکان نیز آموزش داده شود، اما در کشور ما تصور می‌شود، آموزش رابطه جنسی امن به معنای تشویق به رابطه جنسی است!محرز ضمن بیان اینکه ناآگاهی جنسی از عوامل شیوع اچ‌‌آی‌وی در مناطقی مانند لردگان است که نتایج آن را دیدیم، بیان کرد: کسی نمی‌خواهد به کودکان تماس جنسی را بیاموزد، بلکه باید به آنها بیاموزیم که تماس جنسی مطمئن چیست؟ نه والدین و نه مدارس این موضوعات را برای کودکان باز نمی‌کنند، از همین رو آنها از طریق فضای نت اطلاعات را کسب می‌کنند.
وی ادامه داد: آیا کسی می‌داند که کودکش به کدام سایت رجوع می‌‌کند و چه اطلاعاتی به او می‌رسد؟ آیا این سایت‌ها کودکان را به بی‌بند و باری جنسی تشویق نمی‌کنند؟ بی‌بند و باری امروز، به ویژه در میان جوانان بسیار شایع است. ما مشاهده می‌کنیم که جوانان ۱۵ تا ۲۰ ساله مبتلا به اچ‌آی‌وی به ما مراجعه می‌کنند.رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با تاکید بر اینکه نیاز به اطلاع‌رسانی در زمینه ابتلا به اچ‌آی‌وی بسیار جدی است، گفت: این آموزش‌ها به هیچ وجه ممنوعیت دینی ندارند، بلکه خط قرمز‌های افرادی که نگرش منفی دارند، مانع اطلاع رسانی می‌شود و این خط قرمز‌ها به جوانان ما آسیب‌ می‌زنند.وی در ادامه گفت: بی‌بند و باری در جامعه بیداد می‌کند. سنبل برخی افراد فیلم‌های کلمبیا و ترکیه شده‌ است؛ کشورهایی که فساد در آنها رایج است. محرز همچنین در رابطه با شیوع بیماری‌های واگیردار گفت: شیوع بیماری آنفولانزا همیشگی است.

فوت جراح قلب ۴۳ ساله‌ در بیمارستان امام به دلیل آنفولانزا
کمبود واکسن آنفولانزا محرز است، بیماران به ما گزارش می‌دهند
استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه با موجودی واکسن آنفولانزا در کشور و این پرسش که ‌‌آیا امکان کنترل این بیماری وجود دارد یا خیر؟ گفت: اوایل فصل یک سری واکسن وارد شد، اما الان کمبود آن محرز است، زیرا بیمار به ما مراجعه می‌‌کند و می‌گوید که دارو نداریم، یا می‌گوید پیدا نمی‌شود.محرز گفت: دولت توان اقتصادی آن را ندارد که همه افراد را بصورت رایگان واکسیناسیون کند. افراد می‌‌توانند واکسن را از داروخانه‌ها تهیه و تزریق کنند. در کشورهایی که اوضاع اقتصادی خوبی دارند، همه افراد ۶ ماه به بالا را واکسن می‌زنند، اما ما در ایران این امکان را نداریم. برای گروه‌های حساس دولت واکسن تهیه می‌‌کند و برای باقی افراد توصیه می‌شود که به واکسیناسیون اقدام کنند. واکسیناسیون لازم است، در اهمیت این موضوع باید اشاره کنم که اخیرا جراح ۴۳ ساله‌ی قلب ما در بیمارستان امام خمینی(ره) به دلیل آنفولانزا فوت کرد.

۱۳۹۸ آذر ۴, دوشنبه

زندانیان سیاسی


🔺نگرانی از تکرار فجایع کهریزک در اعتراضات اخیر؛ زندان فشافویه «امکانات لازم» برای «این تعداد بازداشتی‌» را ندارد

⚡️در حالی گزارش‌های غیررسمی حاکی از آمار بالای بازداشت شدگان در اعتراضات اخیر در ایران است که رئیس شورای اسلامی شهرستان ری نیز نسبت به وضعیت زندان مرکزی تهران معروف به زندان فشافویه و تعداد بالای بازداشتی‌ها در این زندان هشدار داده است.


۱۳۹۸ آذر ۳, یکشنبه

نقض حقوق بشر

🔶آمنه شهبازی ۳۴ساله ازکرج بود.
مادرامیرحسین ۱۵ساله،مرصاد۱۲ساله وباران۴ساله بود.
در خیابان دید یک نفر کنارش تیر خورده باهمه محبتش شال خود را به دور پای آن جوان بست اما به ناگهان پاسداران شب از پشت سر به گردنش شلیک کردند...
مادر سه کودک را  به قتل رساندند جنایتکاران دیکتاتور!🌹🥀

۱۳۹۸ آبان ۳۰, پنجشنبه

استبداد فقیه سالهاست که دهان وطن را دوخته است


 فریاد ها برای رسیدن به آزادی  هر روز به گوش می رسد .
ایستادگی و تداوم  در مقابل استبداد فقیه تا برقرای آزادیها و استقلال در ایران

🔴اسامی ۸۵تن از جانباختگان اعتراضات آبان ماە 1398کە با شلیک مستقیم بە کشته شدند

اسامی ۸۵تن عبارتند از:

۱- تهران مینا شیخی
۲-تهران گلناز سمسامی
۳- تهران - اسلامشهر ایمان رسولی
۴- تهران - اسلامشهر محسن جعفرپناه
۵- تهران - اسلامشهر آرش کهزادی
۶- تهران - اسلامشهر محمدمهدی حقگوی
۷- تهران - شهریار رضا حسن وند
۸- تهران - شهریار ابراهیم محمد پور
۹ - تهران - شهریار آزاده ضربی
۱۰- تهران - شهریار مهدی پاپی
۱۱- تهران - شهریار حسین قدمی
۱۲- تهران - شهریار مهدی دائمی
۱۳- تهران - شهریار احسان شیری
۱۴- تهران - شهریار میلاد نجهوند
۱۵- تهران -شهریار....... مومنی
۱۶- تهران - بهارستان فاطمه حبیبی
۱۷- تهران - بهارستان گل آقا نوری
۱۸ - تهران علی بهبودی
۱۹- اهواز محمدرضا عسافی زرگانی
۲۰- اهواز حمزه سواری
۲۱- بهبهان محمد حسین قنواتی
۲۲- بهبهان مهرداد دشتی زاده
۲۳- بهبهان احسان عبدالله نژاد
۲۴- بهبهان محمود دشتی‌زاده
۲۵-بهبهان احمد حشم دار
۲۶- بهبهان شبنم دیانی
۲۷- بهبهان....... تدین
۲۸- بهبهان فرزاد انصاری (فرزاد تز می‌پور)
۲۹- ماهشهر خانم عتقی
۳۰- خرمشهر میثم منیعات
۳۱- خرمشهر میلاد حمیداوی
۳۲- خرمشهر میثم عبدالوهاب عدگی‌پور
۳۳- خرمشهر خالد منیعات
۳۴- خرمشهر علی غزلاوی
۳۵- خرمشهر ابراهیم مطوری
۳۶- خوزستان هادی قربانی
۳۷- شوشتر احمد موسوی جعاوله
۳۸- آبادان علی بغلانی
۳۹- ماهشهر.... حطاوی
۴۰- ماهشهر قاسم باوی
۴۱- ماهشهر محمد خالقی
۴۲- ماهشهر عدنان هلالی
۴۳- ماهشهر مجتبی عبادی
۴۴- ماهشهر منصور دریس
۴۵- ماهشهر عباس(رضا) عساکره
۴۶- ماهشهر احمد خواجه آلبوغلی
۴۷- اهواز میثم مجدم
۴۸- ماهشهر محمد خالدی
۴۹- ماهشهر علی خواجه آلبو علی
۵۰- شیراز -کلار رسول قویمی
۵۱- شیراز مهدی نکویی علی آبادی
۵۲- شیراز رضا جعفری
۵۳- شیراز مجید هاشمی
۵۴- شیراز عبدالله قویمی
۵۵- شیراز..... پارسایی
۵۶- شیراز..... پارسایی
۵۷- سنندج مظفر صیفی
۵۸-بوکان شلیر دادوند
۵۹- بوکان هیوا نادری
۶۰- سنندج علی بغلانی
۶۱- سیرجان روح الله نظری فتح آبادی
۶۲- مریوان مهران تاک
۶۳- مریوان بهروز ملکی
۶۴- مریوان شاهو ولیدی
۶۵- مریوان عثمان نادری
۶۶- مریوان دانیال استواری
۶۷- مریوان ادریس بیواره
۶۸- مریوان عثمان احمدی
۶۹- مریوان آرین رجبی
۷۰- جوانرود حمزه نقدی
۷۱- جوانرود یونس هوشنگی
۷۲- جوانرود کاوه رضایی
۷۳- جوانرود جبار تجاره
۷۴- جوانرود سلمان رحمانی
۷۵- جوانرود کاوه محمدی
۷۶- جوانرود ابراهیم مرادی
۷۷- جوانرود.... عزیز(کارمند شهرداری)
۷۸- جوانرود مبین عبداللهی
۷۹- جوانرود عمران ولیدی
۸۰- کرمانشاه مظفر ظهیری
۸۱- کرمانشاه نادر بیراموند
۸۲- کرمانشاه محمد میرزایی
۸۳- کرمانشاه مظفر وطن دوست
۸۴- کرج شهرام معینی
۸۵-تبریز علی حسینی

اعتراضات ایران

تصویر دوبرادری که در ⁧ #بهبهان ⁩ به ضرب گلوله نیروهای نظامی کشته شدند به دستم رسید.

‏«محمود دشتی‌نیا» و «مهرداد دشتی‌نیا»

‏روی عکسشان نوشته: ککایل (برادران)، ددیل (خواهران)، حلالمون کنید..
‏«نامتان جاویدان»

اعتراضات ایران

قهرمان ملی  دانیال استواری  اهل مریوان ۲۷ ساله از  تمام ثروت ایران گلوله نصیبش شد جوانی که تنها دوهفته پیش ازدواج کرده بود

۱۳۹۸ آبان ۲۹, چهارشنبه

وضعیت ادیان در جمهوری اسلامی ایران (یارسان)

وضعیت ادیان در جمهوری اسلامی ایران(یارسان)


نوشته: آزاد بهرامی

  • مقدمه 

ایران متشکل از قومیتها و باورمندان مذهبی  مختلفی است که اغلب تاریخی به بلندی تمدن این کشور دارند و هر یک از آداب و سنت های ویژه منحصر به خود برخوردارند و هر کدام در یک منطقه از ایران زندگی میکنند
عدم قانون و یا عدم اجرای قانون در ایران یکی ازاصلی ترین معضلات سایر باورمندان دینی ست که آنها را از سایر افراد جامعه متمایز میکند و با اقلیت خواندن آنها اغلب محدودیت و محرومیت هایی هم در جامعه و از لحاظ حقوق شهروندی و ذاتی شامل حال آنها میشود و بعضا شاهد سرکوب و بازداشت و زندان و گاهی اعدام  آنها هستیم .شاید این دیدگاه جمهوری اسلامی ایران برای سرکوب باورمندان دینی از سر وحشت و خنثی کردن آنهاست که مبادا روزی در ایران به قدرت برسند و تبلیغی برای مذهب و عقیده خود باشند و یا اسلام را به خطر بی اندازند .ضرب و شتم و بازداشت دراویش گنابادی و اعدام آنها ،جلوگیری از اجرای مناسبات و فرایض مذهبی اهل سنت ،بستن کلیساها و جلوگیری از عبادت آنها ،محرومیت از تحصیل،زندان ،ضرب و شتم ،پلمپ محل کسب و نجس خواندن بهاییان از این قبیل جنایاتیست که جمهوری اسلامی ایران در قبال سایر باورمندان دینی و مذهبی دارد . ایرانیان زرتشتی، کلیمی، مندائی، مسیحی، بهایی ،اهل سنت و یارسانیان(اهل حق)و ... بارها از سوی جمهوری اسلامی ایران سرکوب شده اند.آنها بدلیل باورهای خود قربانی مستقیم سیاست های تبعیض آمیز تعصبات اسلامی هستند. اما در اصل سیزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است که ایرانیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی تنها اقلیت های دینی شناخته می شوند که در حدود قانون در انجام مراسم دینی خود آزاد اند و در احوال شخصیه و تعلیمات دینی بر طبق آیین نامه خود عمل کنند.
در این مقاله به یکی از این ادیان که شاید در موردش کمتر شنیدید و یا خواندید توضیحاتی داده خواهد شد  که شرایط آنها در ایران به چه صورت است.

یارسان
 این کلمه کوردی است و از دو واژه یار و سان تشکیل شده است پسوند سان در آخر کلمه یارسان دلالت بر جمع و جامعه دارد، یارسان در متون دفتری و ادبیات یارسانی به معنی پیروان آیین یاری آمده است. ریشه دین یارسان(اهل حق) را بی شک می توان در ایران پیش از اسلام جستجو کرد چرا که اگر کسی تنها اندکی از این دین بداند پی خواهد برد که این دین مشترکات زیادی با ادیان ایرانی مثل میتراییسم، زرتشتی، مانوی و مزدکی دارد و به طور کل عده ای معتقداند که دین اهل حق ادامه دین زرتشت است آیین یارسان ازلی و ابدی است و در دورهای مختلف تاریخی مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته است اگر چه قدمت قدیمی ترین متون مذهبی یارسان تا سدۀ دوم هجری است و قدمت برخی از نیایشگاه های آن به قبل از اسلام بر می گردد اما ساختار کنونی آن از سدۀ هفتم هجری توسط سلطان سحاک(اسحاق) بناه شده است. بارگاه سلطان حقیقت در پردیور در مسیر رودحانه سیروان در شهرستان پاوه در استان کرمانشاه میباشد. و کتاب مقدس یارسانیان دیوان گوره یا کلام سرانجام نام دارد که تمام دستورات و فرامین خاص پیروان این دین که از سوی سلطان اسحاق ابلاغ و وضع شده توسط دفتر دار یا کلام نویس او پیرموسی در فتری به ناژ دیوان گوره پردیوری ثبت و جمع آوری شده است. پیروان این دین عمدتا در نواحی کردنشین غرب ایران مخصوصا در کرمانشاه ساکن اند اما در بسیاری مناطق کشور ایران مثل تهران کلاردشت، شهریار، کرج، همدان، و آذربایجان و هم جمعیت قابل توجهی دارند در بیرون از ایران هم در عراق و هم در ترکیه و بعضی کشورهای اروپایی از جمله آلمان، سوئد مستقر هستند.دین یارسان بر اخلاق استوار است به نحوی اگر کسی اخلاق و ادب را رعایت نکند انجام فرایض دینی معنا ندارد که از آن به عنوان ادب و ارکان یاد می شود. چهار اصل اساسی این عبارت اند از راستی، پاکی، نیستی و ردایی که به ترتیب به معنای پاک بودن، صداقت،تواضع و نداشتن غرور، و جوانمردی است از دیگر دستورات این دین سر سپرده شدن به یکی از خاندان یاری است به این معنی که " پیر" و "مرید" هر فرد از میان خاندان او تعیین شود، پیر در آیین یارسان همان مفهوم و مدرس مذهبی و مسئول انجام مراسم مذهبی است نسب "پیرها" به هفت نفر از نزدیکان سلطان سهاک(اسحاق) موسوم به "هفتوانه" و "هفتن" می رسد ولی به دلیل عدم امکان ثبت "پیر" در شناسنامه از کلمه "سید" استفاده می کنند که هیچ ارتباطی به مفهوم سید در اسلام ندارد، و دیگر دستورات این دین یارسان برپا نمودن عبادت دسته جمعی موسوم به "جم" همراه با نذر و نیاز و خواندن سرودهای دینی با نوای تنبور به زبان کوردی به ویژه در مکانی در بنام "جمخانه" و دیگر اینکه به جا آوردن روزه خاونکار(عید پادشاهی) برای مدت سه روز که در پاییز هر سال است. و داشتن سیبل برای مردان و پاکدامنی و حفظ عفت و تربیت فرزندان صالح و پاک برای مادران و زنان یارسان است.پیروان یارسان مرگ انسان را جسمی می دانند یعنی این جسم فرد است که فنا شده است نه روح آن پس در مراسم بزرگداشت از دنیا رفتگانشان تنبور می نوازند و سرودهای دینی کوردی یا به زبان بومی خودشان و دسته جمع اجرا می کنند، در این دین ارزش زن و مرد در مسائلی مانند ارث، شهادت، و غیره... با هم برابر است و تعداد زوجین وجود ندارد هر مردی مجاز با ازدواج فقط با یک زن است.

سیری از حق و حقوق مردم یارسان و ظلم به آنها؛
 یارسانیان در طول تاریخ خود بخصوص در مناطقی که بصورت اقلیت زندگی کرده اند دچار تبعیض از جانب مسلمانان متعصب و همچنین حکومتها بوده اند، تبعیض در حق پیروان یاری و آزار آنان پس از روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی شدتی بی سابقه به خود دید اما هیچگاه حرکت اعتراض سازمان یافته ای از آنان سر نزد و همواره کوشیده اند تا رعایت قانون و آداب و رسوم خود را در خفا به جا بیاورند و برای احقاق حقوق خود دم نزنند. و در اصول دوازدهم و سیزدهم و همچنین چهاردهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است که پیروان دین یارسان را جزء اقلیتهای رسمی برنشمرده و برای آنان حقی قائل نشده است، بنابراین یارسانیها در صورت اظهار دین خود از حقوق طبیعی همچون ثبت ازدواج، ارث، دریافت خونبها و غیره... محروم می شوند در سازمانهای دولتی استخدام نمی شوند و حق ادامه تحصیل از آنان سلب می شود و همچنین بسیار حقوق دیگر به همین دلیل در جامعه، مدرسه، دانشگاه، پادگان سربازی، عقد، ازدواج و حتی هنگام معامله به ناچار و اجبار مجبورند خود را مسلمان شیعه معرفی کنند. و سالیان سال است که جامعه یارسان تحت این شرایط به دلیل ترس از جان و نابودی باورها مجبور به قبول و فقط سکوت و مخفی نگه داشتن اعتقادات و ایمانهای درونی خود بوده و هست. و یکی دیگر از بزرگترین ظلمها در حق مردم یارسان این است که جعل هویت می شوند از همان دوران مهدکودک و ابتدایی سال تحصیلی در ایران که فرزندان یارسان کورد زبان به اجبار فرا گیری قرآن که کتاب مقدس مسلمانان است را باید بپذیرند و آن را فرا گرفت اگر فرا نگیرند خود و خانواده اش را مرتتد و کافر می نامند. و از ادامه تحصیل منع میگردد، هرچند  که از ثبت نام آنها در مدارس و دانشگاه جلوگیری میشود

:جلوگیری از مراسم و مناسک باورمندان مذهبی
شرکت کردن در مراسم های مسلمان به اجبار و یاد دادن نماز و خواندن آن بصورت اجباری ظلم و توهین است یا ساخت مسجد و حسینیه در مناطق صدرصد یارسان نشین که میتوان به روستای بان زرده از توابع سرپل ذهاب در استان کرمانشاه اشاره کرد، یا جلوگیری و یا ممنوع کردن "جم خانه" یارسانی حتی با هزینه خود مردم یارسان، یا میتوان اشاره کرد به تهمت ها و توهین های که توسط رژیم جمهوری اسلامی ایران یا برخی از روحانیون و چهرهای مسلمان مذهبی به عناوین نادرست خواندن یارسانیان به کافر و شیطان پرست گرفته تا علی الهی و شاخه ای از اسلام، در صورتی که این آیین پرستش را فقط مخصوص خداوند یکتا دانسته و جزء وجود بیچون او هیچ موجودی را درخور پرستش نمی داند. اما در طول سالهای اخیر در مواردی اعتراض های به این توهینها شد اما با سرکوب شدید روبرو شد و نتایج خونباری داشته است.
 در پاییز ۱۳۸۳ یکی از فرماندهان نیروی انتظامی استان آذربایجان غربی دستور داد که سیبل یکی از سربازان وظیفه پیروان یارسان که نماد کیش یارسان و نشان مسئله دینی بوده را کوتاه کنند، اما شماری از اهالی روستای اوج تپه میادوآب که این سرباز اهل آنجا بوده در اعتراض به این اقدام شعارهایی را روی تابلو نوشتند و در روستا نصب کردند که به واکنش نیروی انتظامی برای از میان بردن این تابلوها انجامید و در پی آن باعث درگیری میان شماری از اهالی روستا با نیروی انتظامی شد که در این درگیری فرمانده نیروی انتظامی میاندوآب کشته شد و در این حادثه باعث شد شماری از یارسانیان روستا دستگیر و دوتن از آنها بنام مهدی قاسم زاده و یونس آقایان به اعدام و سهندعلی محمدی و بخشعلی محمدی به ۱۳سال حبس و تبعید به زندان یزد محکوم شدند. که مهدی قاسم زاده در دهم ۱۳۸۷ بدون اطلاع دادن به خانواده و حتی وکیل تسخیری اش اعدام و جنازه او هیچگاه به خانواده اش تحویل داده نشد و خوهرزاده مهدی قاسم زاده یونس آقایان که هنگام بازداشت ۲۱ سال سن داشت نیز همچنان در انتظار اجرای حکم اعدام بسر میبرد، یا میتوان اشاره کرد به یک سرباز کورد یارسانی دیگر بنام حکمت صفری در یکشنبه فروردین ماه سال جاری در پادگان سپاه شهر بیجار استان کردستان که بدلیل فشار فرماندهان نظامی روی اعتقادش و اجبار برای کوتاه کردن سیبل و بجا آوردن نماز دست به خودکشی زد و درگذشت. یا میتوان اشاره کرد به در سال ۱۳۹۲ در اعتراض به و تحقیر و تراشیدن سیبل یک زندانی یارسانی در زندان همدان که ۳ جوان پیرو این آیین بنامهای محمد قنبری ۲۴ ساله از یارسانیان ترک زبان روستای اطراف قزوین و نیکمردطاهری یارسانی ساکن تهران و حسن رضوی در اعتراض و برای دفاع از این آیین و همبستگی دست به خودسوزی زده که هر سه آنها درگذشتند.اما با وجود این فشارها و تبعیض های قانون اجتماعی در داخل ایران زندگی را برای آنها روز به روز سخت تر کرده است، که نمونه های نقض حقوق شهروندی و تبعیض و آزاری که در حق آنها روا داشته می شود فراوانتر از آن است که حتی بخش کوچکی از آن در این مقاله گرد آید.

آزاد بهرامی

وضعیت ادیان در جمهوری اسلامی ایران (یارسان)

وضعیت ادیان در جمهوری اسلامی ایران(یارسان)


نوشته: آزاد بهرامی

  • مقدمه 

ایران متشکل از قومیتها و باورمندان مذهبی  مختلفی است که اغلب تاریخی به بلندی تمدن این کشور دارند و هر یک از آداب و سنت های ویژه منحصر به خود برخوردارند و هر کدام در یک منطقه از ایران زندگی میکنند
عدم قانون و یا عدم اجرای قانون در ایران یکی ازاصلی ترین معضلات سایر باورمندان دینی ست که آنها را از سایر افراد جامعه متمایز میکند و با اقلیت خواندن آنها اغلب محدودیت و محرومیت هایی هم در جامعه و از لحاظ حقوق شهروندی و ذاتی شامل حال آنها میشود و بعضا شاهد سرکوب و بازداشت و زندان و گاهی اعدام  آنها هستیم .شاید این دیدگاه جمهوری اسلامی ایران برای سرکوب باورمندان دینی از سر وحشت و خنثی کردن آنهاست که مبادا روزی در ایران به قدرت برسند و تبلیغی برای مذهب و عقیده خود باشند و یا اسلام را به خطر بی اندازند .ضرب و شتم و بازداشت دراویش گنابادی و اعدام آنها ،جلوگیری از اجرای مناسبات و فرایض مذهبی اهل سنت ،بستن کلیساها و جلوگیری از عبادت آنها ،محرومیت از تحصیل،زندان ،ضرب و شتم ،پلمپ محل کسب و نجس خواندن بهاییان از این قبیل جنایاتیست که جمهوری اسلامی ایران در قبال سایر باورمندان دینی و مذهبی دارد . ایرانیان زرتشتی، کلیمی، مندائی، مسیحی، بهایی ،اهل سنت و یارسانیان(اهل حق)و ... بارها از سوی جمهوری اسلامی ایران سرکوب شده اند.آنها بدلیل باورهای خود قربانی مستقیم سیاست های تبعیض آمیز تعصبات اسلامی هستند. اما در اصل سیزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است که ایرانیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی تنها اقلیت های دینی شناخته می شوند که در حدود قانون در انجام مراسم دینی خود آزاد اند و در احوال شخصیه و تعلیمات دینی بر طبق آیین نامه خود عمل کنند.
در این مقاله به یکی از این ادیان که شاید در موردش کمتر شنیدید و یا خواندید توضیحاتی داده خواهد شد  که شرایط آنها در ایران به چه صورت است.

یارسان
 این کلمه کوردی است و از دو واژه یار و سان تشکیل شده است پسوند سان در آخر کلمه یارسان دلالت بر جمع و جامعه دارد، یارسان در متون دفتری و ادبیات یارسانی به معنی پیروان آیین یاری آمده است. ریشه دین یارسان(اهل حق) را بی شک می توان در ایران پیش از اسلام جستجو کرد چرا که اگر کسی تنها اندکی از این دین بداند پی خواهد برد که این دین مشترکات زیادی با ادیان ایرانی مثل میتراییسم، زرتشتی، مانوی و مزدکی دارد و به طور کل عده ای معتقداند که دین اهل حق ادامه دین زرتشت است آیین یارسان ازلی و ابدی است و در دورهای مختلف تاریخی مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته است اگر چه قدمت قدیمی ترین متون مذهبی یارسان تا سدۀ دوم هجری است و قدمت برخی از نیایشگاه های آن به قبل از اسلام بر می گردد اما ساختار کنونی آن از سدۀ هفتم هجری توسط سلطان سحاک(اسحاق) بناه شده است. بارگاه سلطان حقیقت در پردیور در مسیر رودحانه سیروان در شهرستان پاوه در استان کرمانشاه میباشد. و کتاب مقدس یارسانیان دیوان گوره یا کلام سرانجام نام دارد که تمام دستورات و فرامین خاص پیروان این دین که از سوی سلطان اسحاق ابلاغ و وضع شده توسط دفتر دار یا کلام نویس او پیرموسی در فتری به ناژ دیوان گوره پردیوری ثبت و جمع آوری شده است. پیروان این دین عمدتا در نواحی کردنشین غرب ایران مخصوصا در کرمانشاه ساکن اند اما در بسیاری مناطق کشور ایران مثل تهران کلاردشت، شهریار، کرج، همدان، و آذربایجان و هم جمعیت قابل توجهی دارند در بیرون از ایران هم در عراق و هم در ترکیه و بعضی کشورهای اروپایی از جمله آلمان، سوئد مستقر هستند.دین یارسان بر اخلاق استوار است به نحوی اگر کسی اخلاق و ادب را رعایت نکند انجام فرایض دینی معنا ندارد که از آن به عنوان ادب و ارکان یاد می شود. چهار اصل اساسی این عبارت اند از راستی، پاکی، نیستی و ردایی که به ترتیب به معنای پاک بودن، صداقت،تواضع و نداشتن غرور، و جوانمردی است از دیگر دستورات این دین سر سپرده شدن به یکی از خاندان یاری است به این معنی که " پیر" و "مرید" هر فرد از میان خاندان او تعیین شود، پیر در آیین یارسان همان مفهوم و مدرس مذهبی و مسئول انجام مراسم مذهبی است نسب "پیرها" به هفت نفر از نزدیکان سلطان سهاک(اسحاق) موسوم به "هفتوانه" و "هفتن" می رسد ولی به دلیل عدم امکان ثبت "پیر" در شناسنامه از کلمه "سید" استفاده می کنند که هیچ ارتباطی به مفهوم سید در اسلام ندارد، و دیگر دستورات این دین یارسان برپا نمودن عبادت دسته جمعی موسوم به "جم" همراه با نذر و نیاز و خواندن سرودهای دینی با نوای تنبور به زبان کوردی به ویژه در مکانی در بنام "جمخانه" و دیگر اینکه به جا آوردن روزه خاونکار(عید پادشاهی) برای مدت سه روز که در پاییز هر سال است. و داشتن سیبل برای مردان و پاکدامنی و حفظ عفت و تربیت فرزندان صالح و پاک برای مادران و زنان یارسان است.پیروان یارسان مرگ انسان را جسمی می دانند یعنی این جسم فرد است که فنا شده است نه روح آن پس در مراسم بزرگداشت از دنیا رفتگانشان تنبور می نوازند و سرودهای دینی کوردی یا به زبان بومی خودشان و دسته جمع اجرا می کنند، در این دین ارزش زن و مرد در مسائلی مانند ارث، شهادت، و غیره... با هم برابر است و تعداد زوجین وجود ندارد هر مردی مجاز با ازدواج فقط با یک زن است.

سیری از حق و حقوق مردم یارسان و ظلم به آنها؛
 یارسانیان در طول تاریخ خود بخصوص در مناطقی که بصورت اقلیت زندگی کرده اند دچار تبعیض از جانب مسلمانان متعصب و همچنین حکومتها بوده اند، تبعیض در حق پیروان یاری و آزار آنان پس از روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی شدتی بی سابقه به خود دید اما هیچگاه حرکت اعتراض سازمان یافته ای از آنان سر نزد و همواره کوشیده اند تا رعایت قانون و آداب و رسوم خود را در خفا به جا بیاورند و برای احقاق حقوق خود دم نزنند. و در اصول دوازدهم و سیزدهم و همچنین چهاردهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است که پیروان دین یارسان را جزء اقلیتهای رسمی برنشمرده و برای آنان حقی قائل نشده است، بنابراین یارسانیها در صورت اظهار دین خود از حقوق طبیعی همچون ثبت ازدواج، ارث، دریافت خونبها و غیره... محروم می شوند در سازمانهای دولتی استخدام نمی شوند و حق ادامه تحصیل از آنان سلب می شود و همچنین بسیار حقوق دیگر به همین دلیل در جامعه، مدرسه، دانشگاه، پادگان سربازی، عقد، ازدواج و حتی هنگام معامله به ناچار و اجبار مجبورند خود را مسلمان شیعه معرفی کنند. و سالیان سال است که جامعه یارسان تحت این شرایط به دلیل ترس از جان و نابودی باورها مجبور به قبول و فقط سکوت و مخفی نگه داشتن اعتقادات و ایمانهای درونی خود بوده و هست. و یکی دیگر از بزرگترین ظلمها در حق مردم یارسان این است که جعل هویت می شوند از همان دوران مهدکودک و ابتدایی سال تحصیلی در ایران که فرزندان یارسان کورد زبان به اجبار فرا گیری قرآن که کتاب مقدس مسلمانان است را باید بپذیرند و آن را فرا گرفت اگر فرا نگیرند خود و خانواده اش را مرتتد و کافر می نامند. و از ادامه تحصیل منع میگردد، هرچند  که از ثبت نام آنها در مدارس و دانشگاه جلوگیری میشود

:جلوگیری از مراسم و مناسک باورمندان مذهبی
شرکت کردن در مراسم های مسلمان به اجبار و یاد دادن نماز و خواندن آن بصورت اجباری ظلم و توهین است یا ساخت مسجد و حسینیه در مناطق صدرصد یارسان نشین که میتوان به روستای بان زرده از توابع سرپل ذهاب در استان کرمانشاه اشاره کرد، یا جلوگیری و یا ممنوع کردن "جم خانه" یارسانی حتی با هزینه خود مردم یارسان، یا میتوان اشاره کرد به تهمت ها و توهین های که توسط رژیم جمهوری اسلامی ایران یا برخی از روحانیون و چهرهای مسلمان مذهبی به عناوین نادرست خواندن یارسانیان به کافر و شیطان پرست گرفته تا علی الهی و شاخه ای از اسلام، در صورتی که این آیین پرستش را فقط مخصوص خداوند یکتا دانسته و جزء وجود بیچون او هیچ موجودی را درخور پرستش نمی داند. اما در طول سالهای اخیر در مواردی اعتراض های به این توهینها شد اما با سرکوب شدید روبرو شد و نتایج خونباری داشته است.
 در پاییز ۱۳۸۳ یکی از فرماندهان نیروی انتظامی استان آذربایجان غربی دستور داد که سیبل یکی از سربازان وظیفه پیروان یارسان که نماد کیش یارسان و نشان مسئله دینی بوده را کوتاه کنند، اما شماری از اهالی روستای اوج تپه میادوآب که این سرباز اهل آنجا بوده در اعتراض به این اقدام شعارهایی را روی تابلو نوشتند و در روستا نصب کردند که به واکنش نیروی انتظامی برای از میان بردن این تابلوها انجامید و در پی آن باعث درگیری میان شماری از اهالی روستا با نیروی انتظامی شد که در این درگیری فرمانده نیروی انتظامی میاندوآب کشته شد و در این حادثه باعث شد شماری از یارسانیان روستا دستگیر و دوتن از آنها بنام مهدی قاسم زاده و یونس آقایان به اعدام و سهندعلی محمدی و بخشعلی محمدی به ۱۳سال حبس و تبعید به زندان یزد محکوم شدند. که مهدی قاسم زاده در دهم ۱۳۸۷ بدون اطلاع دادن به خانواده و حتی وکیل تسخیری اش اعدام و جنازه او هیچگاه به خانواده اش تحویل داده نشد و خوهرزاده مهدی قاسم زاده یونس آقایان که هنگام بازداشت ۲۱ سال سن داشت نیز همچنان در انتظار اجرای حکم اعدام بسر میبرد، یا میتوان اشاره کرد به یک سرباز کورد یارسانی دیگر بنام حکمت صفری در یکشنبه فروردین ماه سال جاری در پادگان سپاه شهر بیجار استان کردستان که بدلیل فشار فرماندهان نظامی روی اعتقادش و اجبار برای کوتاه کردن سیبل و بجا آوردن نماز دست به خودکشی زد و درگذشت. یا میتوان اشاره کرد به در سال ۱۳۹۲ در اعتراض به و تحقیر و تراشیدن سیبل یک زندانی یارسانی در زندان همدان که ۳ جوان پیرو این آیین بنامهای محمد قنبری ۲۴ ساله از یارسانیان ترک زبان روستای اطراف قزوین و نیکمردطاهری یارسانی ساکن تهران و حسن رضوی در اعتراض و برای دفاع از این آیین و همبستگی دست به خودسوزی زده که هر سه آنها درگذشتند.اما با وجود این فشارها و تبعیض های قانون اجتماعی در داخل ایران زندگی را برای آنها روز به روز سخت تر کرده است، که نمونه های نقض حقوق شهروندی و تبعیض و آزاری که در حق آنها روا داشته می شود فراوانتر از آن است که حتی بخش کوچکی از آن در این مقاله گرد آید.

آزاد بهرامی

یک شهروند بهایی در کرج بازداشت شد

ناصر رجب شهروند بهایی ساکن گوهردشت کرج طی روزهای اخیر از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه ۲۵ آبان‌ماه ۹۸، ناصر رجب شهروند بهایی ساکن گوهردشت از محله‌های کرج از سوی ماموران امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در منزل مسکونی‌اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
گفته شده بازداشت آقای رجب بدون حکم قضایی صورت گرفته و ۷ نفر از ماموران امنیتی او را در منزل شخصی‌اش بازداشت کردند. ماموران امنیتی هنگام بازداشت این شهروند بهایی منزل او را تفتیش کرده و تعدادی از لوازم شخصی وی از جمله تلفن همراهش را نیز ضبط کرده‌اند.
تا این لحظه از دلیل بازداشت و محل نگهداری این شهروند بهایی اطلاعی در دست نیست.

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل، بارها به بهایی ستیزی توسط حکومت جمهوری اسلامی ایران اعتراض کرده‌اند و این سرکوب سیستماتیک را مصداق بارزی از بی‌توجهی این حکومت به معاهدات حقوق بشری دانسته‌اند.
قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهاییت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمی‌شناسد، از این رو بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه کماکان ادامه داشته است.
در سال‌های اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستان‌های آنان، دستگیری‌های خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها می‌شود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغل‌های دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکت‌های خصوصی مورد تبعیض قرار می‌گیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع می‌کنند نیز مورد حمله قرار می‌گیرند.

یک شهروند بهایی در کرج بازداشت شد

ناصر رجب شهروند بهایی ساکن گوهردشت کرج طی روزهای اخیر از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه ۲۵ آبان‌ماه ۹۸، ناصر رجب شهروند بهایی ساکن گوهردشت از محله‌های کرج از سوی ماموران امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در منزل مسکونی‌اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
گفته شده بازداشت آقای رجب بدون حکم قضایی صورت گرفته و ۷ نفر از ماموران امنیتی او را در منزل شخصی‌اش بازداشت کردند. ماموران امنیتی هنگام بازداشت این شهروند بهایی منزل او را تفتیش کرده و تعدادی از لوازم شخصی وی از جمله تلفن همراهش را نیز ضبط کرده‌اند.
تا این لحظه از دلیل بازداشت و محل نگهداری این شهروند بهایی اطلاعی در دست نیست.

۱۳۹۸ آبان ۲۷, دوشنبه

سفیر آمریکا در آلمان: توانایی فنی برای برقراری «اینترنت بدون سانسور» برای مردم ایران را داریم

ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان در واکنش به قطع اینترنت در ایران روز یکشنبه ۲۶ آبان ماه در صفحه توئتیر خود نوشت که  ما توانایی فنی داریم اینترنت «بدون سانسور و کنترل دولتی» را برای مردم ایران  برقرار کنیم.

۱۳۹۸ آبان ۲۶, یکشنبه

کشته شدن یک جوان توسط نیروی انتظامی



تصویر و نام جان‌باخته امروز مقابل کلانتری معالی‌آباد شیراز:

‏ آقای* نیکویی فرزند خلیل از طایفه لُرهای دشمن‌زیاری و از اهالی روستای بیمور کامفیروز.
‏*اسم کوچک این جان‌باخته را هنوز نمی‌دانیم.

کودکان کار روستای نومل گرگان

“روستای نومل” در فاصله ۱۵ کیلومتری شرق گرگان واقع در مرکز استان گلستان است که اکثر اقوام این روستا سیستانی و یا مهاجر هستند. در این روستا کوره های زیادی برای تولید انواع آجر وجود دارد اما چیزی که بیشتر در این میان به چشم میخورد، همکاری کودکان در کارگاه های آجر پزی است که همه روزه به جزء ایام فصل سرما به خانواده خود برای امرار و معاش کمک میکنند.

۱۳۹۸ آبان ۲۱, سه‌شنبه

گزارش پر ابهام آموزش و پرورش گیلان به بیت رهبری درباره تنبیه پسر دانش آموز !

حوادث رکنا: با وجود گذشت 2 ماه از انتشار خبر دانش آموز گیلانی که با لگد معلم دچار آسیب شدید شده بود، او همچنان با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند. عجیب اینکه برخلاف آموزش و پروش استان های دیگر مانند یزد که در چنین مواقعی سریع وارد عمل می شوند در رودبار هیچ اقدامی برای حمایت از این پسر دانش آموز و برخورد با معلم خاطی صورت نگرفته است.

۱۳۹۸ آبان ۱۷, جمعه

سهم «کیفیت» در سبد مدارس دولتی چقدر است؟

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: نمایندگان مجلس ماه گذشته و وقتی در حال بررسی طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بودند با تصویب ماده‌ای، رأی به حذف تنوع مدارس دادند.

به‌ موجب این مصوبه که 21 مهر به تصویب رسید باید تمامی مدارس هیأت‌ امنایی، شاهد، ایثارگران، استعدادهای درخشان، نمونه
دولتی، آموزش از راه دور، اقلیت‌های مذهبی، شبانه‌روزی، عشایری و تطبیقی حذف شوند و مدارس به دو شکل دولتی و غیردولتی اداره شوند.

از زمان تصویب این مصوبه تاکنون، نقدهای متعددی درباره دو مدل شدن مدارس مطرح شد؛ حامیان این طرح معتقد بودند که تنوع مدارس موجب شده بود که مدارس قشربندی شوند و این موضوع، عدالت آموزشی را زیر سؤال برده است و در مقابل مخالفان این مصوبه بر این باور بودند که با دو مدل شدن مدارس به دولتی و غیردولتی، دانش‌آموزان مدارس مختلف به دلیل عملکرد ضعیف در مدارس به دولتی به سمت مدارس غیردولتی کشیده می‌شوند و عدالت آموزشی اینگونه زیر سؤال می‌رود.

به عبارت دیگر، نظرات مخالفان و موافقان، عدالت آموزشی را نشانه گرفته است و همین موضوع موجب شد که یکی از قسمت‌های یک برنامه تلویزیونی به موضوع عدالت آموزشی اختصاص یابد؛ اما این برنامه با حواشی همراه شد که به نقطه روشنی نرسید.

در برنامه «زاویه» که روز چهارشنبه 8 آبان از شبکه چهارم صدا و سیما برگزار شد، طیبه ماهروزاده عضو شورای عالی آموزش و پرورش و همسر حداد عادل و رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش دعوت بودند.

ماهروزاده در این برنامه گفت: «من خودم جزو کسانی بودم که با تأسیس مدارس غیرانتفاعی مخالف بودم اما خودم مدرسه غیرانتفاعی به عنوان مؤسس ایجاد کردم چون پسرم سال ششم بود و می‌خواست به رشته علوم انسانی برود؛ به دنبال یک مدرسه می‌گشتیم نه اینکه از نظر درسی خوب باشد بلکه از نظر محیطی سالم باشد، در تهران پیدا نکردیم».

پس از این صحبت‌ها و گلایه‌های مطرح شده نسبت به خانم ماهروزده مبنی بر پیدا نشدن یک مدرسه سالم در تهران، وی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: «1-تأسیس دبیرستان فرهنگ بعد از فراغت فریدالدین [فریدالدین حداد عادل] از دوره دبیرستان صورت گرفته و وی در این دبیرستان تحصیل نکرده است؛ اشاره به تحصیل وی صرفا به منظور بیان وضعیت نامطلوب رشته علوم انسانی در آن زمان بوده و این مطلب با دقت در صحبت اینجانب به روشنی قابل اثبات است و در برنامه به صراحت گفته شد که مدارس دولتی فرهنگ (که تعداد آنها در حال حاضر در حدود یکصد مدرسه تخمین زده می شود و باعث توسعه علوم انسانی شده است) هیچ ارتباطی با مؤسسه غیرانتفاعی فرهنگ ندارد».

اما اگر حواشی این موضوع را کنار گذاشت و به اصل جریان دقت کرد؛ بحث مهم که نادیده‌ گرفته شده است، عدم وجود مدارس توانمند برای رقابت در بخش دولتی است؛ به عبارت دیگر، عمده مدارس دولتی توان رقابت از نظر کیفیت آموزشی و تربیتی را نداشته و لاجرم مدارس غیردولتی با هر توانی سر بر می‌آورند تا بتوانند این خلأ را پوشش دهند.

در شرایطی که طرح مذکور به دلیل پاره‌ای از ابهامات از سوی شورای نگهبان به مجلس بازگشته است، لازم است این موضوع به صورت دقیق و همه‌جانبه بررسی شود.

در این راستا اردوان مجیدی پژوهشگر و فعال تعلیم و تربیت که سال‌ها در حوزه تحول تعلیم و تربیت در حال بررسی است، یادداشت‌هایی را در اختیار این خبرگزاری قرار می‌دهد:

۱۳۹۸ آبان ۱۳, دوشنبه

ابراز نگرانی جامعه جهانی بهائی از فشار مضاعف بر بهائیان ایران

طی ماه‌های اخیر آزار و اذیت شهروندان بهایی در ایران افزایش یافته‌است.

بازداشت بهاییان و صدور احکام زندان برای شهروندان بهایی در ایران شدت گرفته، همچنین در ابتدای سال تحصیلی شماری از این شهروندان از تحصیل منع شدند، محل کسب آن‌ها به بهانه‌های مختلف پلمب می‌شود و سنگ قبر بهاییان کماکان از سوی افراد ناشناس مورد تخریب قرار می‌گیرد.
در همین خصوص جامعه جهانی بهائی مستقر در ژنو با صدور بیانیه‌ای از اعمال فشارهای مضاعف بر بهائیان ایران که از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد، ابراز نگرانی کرده است.
به گزارش رادیو زمانه، نویسندگان این بیانیه دستگیری و بازداشت شهروندان بهائی را همزمان با یکی از مناسبت‌های دینی بهائیان در ایران دانسته و یادآور شده‌اند در حالی که بهائیان جهان با پیشینه‌های گوناگون در ده‌ها هزار محله در سراسر جهان این مناسبت را جشن گرفته‌اند، مقامات ایران فشار بر بهائیان ایران را تشدید کرده‌اند.
در ادامه این بیانیه با اشاره به بازداشت چندین شهروند بهائی در روزهای اخیر در شهرهای مختلف آمده است که نیروهای امنیتی اواخر ماه اکتبر در شیراز، به منزل چند بهائی هجوم برده و حداقل دو نفر از بهائیان را دستگیر کرده‌اند.
چند روز قبل از آن، چندین خانه در همان شهر به طور همزمان مورد حمله قرار گرفتند و سه بهائی دستگیر شدند.
بنا بر اعلام اعضای جامعه جهانی بهائی، مقامات جمهوری اسلامی تأیید کرده‌اند که بازداشت‌های اخیر شهروندان بهائی در سراسر ایران به دلیل شرکت در برپایی مراسم تولد مبشر آئین بهائی بوده است.
همچنین پلمب پنج مغازه متعلق به بهائیان در بندر چابهار و تخریب گورستان بهائیان در یزد به عنوان تازه ترین حملات ماموران امنیتی علیه بهائیان در ایران برشمرده شده است.
بنا بر اعلام برخی منابع خبری، شماری از قبرهای مربوط به درگذشتگان بهائی در گلستان جاوید، گورستان بهائیان در شهر یزد از سوی عده‌ای ناشناس تخریب شده است.
گلستان جاوید بهائیان در یزد پیش از این نیز بارها از سوی کسانی که هیچ‌گاه از سوی مراجع قضایی و انتظامی تحت پیگرد قرار نگرفته‌اند، تخریب شده.
در پایان این بیانیه اما جامعه جهانی بهائی با یادآوری خبر صدور احکام حبس طولانی مدت برای سه تن از شهروندان بهائی در سمنان، به این موضوع پرداخته است:
«در سمنان سه بهائی جوان پس از تحمل چند ماه زندان، بعضا تحت شرایطی طاقت‌فرسا، محاکمه شده و با اتهاماتی ساختگی به پنج تا ۱۰سال زندان محکوم شدند.»
بهائیان به عنوان اقلیت دینی در ایران همواره از سوی مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی تحت فشار، آزار و اذیت قرار گرفته‌اند و جاسوس و دشمن پنداشته شده‌اند

ابراز نگرانی جامعه جهانی بهائی از فشار مضاعف بر بهائیان ایران

طی ماه‌های اخیر آزار و اذیت شهروندان بهایی در ایران افزایش یافته‌است.

اعلام اعتصاب غذای دسته جمعی دراویش گنابادی در زندان

در پی اعلام امتناع از خوردن غذای نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی پس از ترخیص از بیمارستان مهر، شمار زیادی از دراویش گنابادی در زندان‌های ایران دست به اعتصاب غذا زدند.

آمار منتشر شده، از منابع نزدیک به دراویش در اعتصاب غذا، تا این لحظه ۷۱ نفر است.
روز یک‌شنبه ۱۲ آبان‌ماه ۹۸، خبری در برخی رسانه‌های حقوق بشری منتشر شد مبنی بر اینکه نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی، پس از ترخیص از بیمارستان در اعتراض به ممنوعیت ملاقات درویشان با او و نگرانی از وضعیت دراویش زندانی، از خوردن غذا امتناع کرده‌است. در پی انتشار این خبر شمار زیادی از دراویش نیز اعلام اعتصاب غذا کردند.
علیرضا روشن، نویسنده و فعال حقوق دراویش گنابادی به رسانه‌ها گفته‌است: «آقای تابنده نگران وضعیت زندانی‌ها هستند و اخبار بد زندان به ایشان به صورت مداوم رسیده‌است و وی امید داشتند که اوضاع موجود تغییر کند، زندانی‌های درویش آزاد شوند و اکنون راهی برای آقای تابنده نمانده جز اینکه از جسم و جان خود مایه بگذارند.»
آقای روشن همچنین می‌گوید: «اجازه ملاقات دراویش با آقای تابنده داده نمی‌شود و اگر هم کسی تا کنون با او دیداری کرده در فضای امنیتی شدیدی بوده‌است.»
شماری از زندانیان از روز یک‌شنبه ۱۲ آبان‌ماه و در پی شنیدن اخبار واصله از وضعیت نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی، در اعتراض به محدودیت‌هایی که از طرف مقامات امنیتی ایران برای او به وجود آمده‌ و همینطور بسته بودن مجالس و حسینیه‌های درویشان اعتصاب غذای خود را شروع کرده‌‌اند.
منابع کمپین می‌گویند: «شمار دراویش گنابادی در زندان‌ که اعتصاب غذا کرده‌اند به ۷۱ نفر رسیده‌است. همچنین سه زن درویش به نام‌های سپیده مرادی، شکوفه یداللهی و سیما انتصاری در زندان اوین اعتصاب غذای خود را آغاز کرده‌اند.»

اعلام اعتصاب غذای دسته جمعی دراویش گنابادی در زندان

در پی اعلام امتناع از خوردن غذای نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی پس از ترخیص از بیمارستان مهر، شمار زیادی از دراویش گنابادی در زندان‌های ایران دست به اعتصاب غذا زدند.

اثر منفی دعواهای خانگی روی فرزندان

یک روانشناس ضمن تشریح تاثیر خشونت‌های میان والدین بر روی کودکان تاکید کرد: کودکانی که به صورت مستمر تحت تاثیر درگیری میان والدین‌شان قرار می‌گیرند و در معرض خشونت‌ قرار دارند، به مرور رفتارهای پرخاشگرانه یا مسائل روانی در آنها پدیدار خواهد شد.


مژگان ناقل در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه خشونت‌ خانگی دارای جنبه‌های مختلف فیزیکی (دعوا، کتک زدن و پرت کردن اشیاء)، هیجانی (رفتارهای کنترل‌گرایانه،‌ تهدید کردن و…) و جنسی است، افزود: اغلب خشونت‌هایی که میان زوجین اتفاق می‌افتد خشونت‌های فیزیکی و هیجانی هستند.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی خشونت‌ در انواع مختلف بر زندگی، جسم، روان و رفتار کودکان اثر مستقیم دارد، گفت: برخی مسائل روانی کودکان ریشه در محیط خانوادگی آن‌ها دارد. در واقع کودکان از طریق مشاهده و تقلید، مدل‌های متفاوت رفتاری را آموخته و آن را بروز می‌دهند.

این روانشناس در ادامه با اشاره به تاثیر خشونت بر جسم و روان کودکان بیان کرد: باتوجه به اینکه کودکان نسبت به بزرگسالان از منطق و علم پایین‌تری برخوردارند، در مواجهه با مسائل و مشکلات عاطفی میان والدین‌شان خود را مقصر می‌دانند. این احساس گناه و مقصر بودن درنهایت موجب افزایش اضطراب و استرس آنها می‌شود. در واقع کودکانی که شاهد کتک زدن یا کتک خوردن والدین، تهدید و رفتارهای خشونت‌آمیز هستند، دچار شب ادراری،‌ رفتارهای وحشت‌زدگی، کابوس، استرس،‌ پرخاشگری و ناآرامی دائمی، اضطراب،‌ بی‌قراری، ترس از جدایی از والدین و احساس گناه می‌شوند.

بنابر اظهارات ناقل، مشاهده خشونت در دوران نوجوانی نیز واکنش‌های متفاوتی را در نوجوان بروز می‌دهد، به طور مثال نوجوانانی که شاهد بروز خشونت از سوی والدین‌شان هستند برای پیش بردن کارهای خود رفتارهای پرخاشگرانه‌ای از خود بروز می‌دهند، گاه و بی‌گاه با همسالان خود دعوا می‌کنند،‌ به مصرف مواد مخدر و سیگار روی می‌آورند و اقدام به رفتارهای تکانشی و ضد اجتماعی می‌کنند تا از این طریق هیجانات خود را تخلیه کنند.

وی با اشاره به اینکه خشونت‌ میان والدین می‌تواند در دراز مدت کودکان را دچار مسائل روانشناختی جدی کند، گفت: افرادی که در دوران کودکی شاهد خشونت و درگیری بوده‌اند در محل کار، برقراری ارتباط با جنس مخالف یا والدین الگوهای دوران کودکی‌شان را تکرار می‌کنند و باتوجه به اینکه آخرین راه حل والدین این دسته از کودکان تهدید و خشونت بوده است، این موضوع باعث می‌شود کودکان در دوران بزرگسالی برای حل مسائل خود از توانایی کمتری برخوردار باشند، در برقراری ارتباط با دیگران و زندگی زناشویی با مشکل بیشتری مواجه شوند و در برابر دیگران خشونت بیشتری از خود بروز دهند و حتی نسبت به کودکان خود خشونت داشته باشند.

به گفته این روانشناس، در واقع خشونت پدیده‌ای است که همانند دستگاه کپی در ذهن افراد کپی و به افراد دیگر منتقل می‌شود.

ناقل دلایل مالی و اقتصادی، عدم تفاهم والدین و ناتوانی در ارائه روش‌های حل مسئله را از عوامل اصلی بروز خشونت میان والدین عنوان کرد و به ارائه روش‌هایی برای کاهش تاثیر خشونت بر فرزندان پرداخت.

این روانشناس یادآور شد: در هر صورت اختلاف میان والدین امری است اجتناب‌ناپذیر که نمی‌توان والدین را از بروز آن منع کرد. اما باتوجه به تاثیرات خشونت بر فرزندان لازم است والدین برای پنهان این مسئله راهکارهایی در پیش گیرند.

وی ادامه داد: کنترل هیجان خشم و مدیریت رفتارهای تکانشی، مدیریت حل مسئله که یکی از مهم‌ترین مهارت‌های ۱۰ گانه زندگی سالم به شمار می‌رود (که البته اکثرا خانواده‌های ایرانی از این توانایی برخوردار نیستند) از مهم‌ترین روش‌های کاهش خشونت میان والدین است. والدین باید بیاموزند که همراه با کنترل خشم توانایی حل مسئله را در خود پرورش دهند. در صورتی که اختلاف میان زوجین اوج گرفت، والدین باید حتی‌ الامکان از دعوا کردن در محیطی که کودک در آن حضور دارد پرهیز کنند.

این روانشناس بیان کرد: یک‌بار دعوا یا خشونت میان والدین نمی‌تواند اثرات منفی روی کودک داشته باشد، اما تداوم نزاع و دعواهای میان والدین می‌تواند به مرور زمان اثرات منفی داشته باشد. میزان خشونت باید در محیط خانه کم باشد زیرا کودکانی که به صورت مستمر تحت تاثیر درگیری میان والدین‌شان قرار می‌گیرند و در معرض خشونت‌ قرار دارند به مرور رفتارهای پرخاشگرانه یا مسائل روانی در آنها پدیدار خواهد شد. ​

اداره کردن جمعیت ۵۰۰ میلیونی فقط توهم و خام‌اندیشی است/ تاثیر منفی نارضایتی‌هایِ مردم بر رشد جمعیت/ مردم در برخی روستاها نانِ نسیه‌ای می‌خرند/«بچه‌دار نشدن» از شروط ضمن عقد در عقدنامه شده است!

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ادعای اداره کردن جمعیت ۵۰۰ میلیونی تنها خام‌اندیشی است، گفت:
اگر تمام مشکلات مدیریتی و معضل فساد حل و فصل شوند، منابع کشور فقط می‌تواند پاسخگوی جمعیت ۱۰۰ میلیونی باشد.

معصومه آقاپور علیشاهی (عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ) در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایلنا، در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر اینکه «کشور نه تنها می‌تواند خود را اداره کند، بلکه ۵۰۰‌ میلیون نفر را نیز می‌تواند مدیریت کند»، گفت: به هیچ عنوان امکان مدیریت این جمعیت در کشور وجود ندارد. من نمی‌توانم بفهمم بر اساس چه شاخصه‌هایی این صحبت‌ها مطرح می‌شود.منابع کشور فقط می‌تواند پاسخگوی جمعیت ۱۰۰ میلیونی باشد و نکته این است؛ همین میزان جمعیت هم اگر رشد اقتصادی تحقق نیابد، محقق نخواهد شد.

وی تصریح کرد: کنترل جمعیت در کشور نیاز به برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت دارد. لازم است در کوتاه مدت مشکلات شهر‌نشینان به صورت جدی رفع شود، البته در شرایط کنونی رفاه نسبی مردم هم فراهم نیست.

اداره کردن جمعیت ۵۰۰ میلیونی تنها خام‌اندیشی است

علیشاهی با تاکید بر اینکه ادعای اداره کردن جمعیت ۵۰۰ میلیونی تنها خام‌اندیشی است، گفت: اگر تمام مشکلات مدیریتی و معضل فساد حل و فصل شوند، منابع کشور فقط می‌تواند پاسخگوی جمعیت ۱۰۰ میلیونی باشد، اما آنچه مطرح می‌‌کنند؛ یعنی جمعیت ۵۰۰ میلیونی هیچ‌گاه اتفاق نمی‌افتد. باید ازاین افراد بپرسیم با چه دیدگاهی امکان مدیریت این جمعیت را توجیه می‌کند.

تا زمان تحقق رشد اقتصادی، حرف زدن از جمعیت مطلوب توهم است

وی در تشریح تنها راهکاری که می‌تواند به جمعیت مطلوب منجر شود، گفت: تا زمانی که رشد و توسعه اقتصادی محقق نشود، نمی‌توانیم به جمعیت مطلوب برسیم و تا آن موقع حرف از جمعیت مطلوب‌ و هر برنامه‌ریزی‌ در مورد آن، در حد یک توهم توخالی است.

بچه‌دار نشدن از شروط ضمن عقد در عقدنامه!

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زوج‌ها رغبتی به بچه‌دار شدن ندارند، گفت: یک مورد خاص که دوسال است شیوع یافته، ذکر شرط زوجین برای عدم بچه‌دار شدن در عقدنامه‌ است. ما باید واقعیت‌ها را و همچنین این فاجعه را ببینیم. طی دوسال گذشته این موضوع به صورت یک فرهنگ درآمده است. بنا بر این شرط، هر کدام از زوجین تقاضای بچه‌دار شدن بکنند، طرف مقابل می‌تواند بدون هیچ پیش‌شرطی طلاق بگیرد.

رسیدن به جمعیت ۱۰۰ میلیونی هم بعید است 

آقاپور در ادامه افزود: برای سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی ۱۰۰ میلیون نفر را در نظر گرفته‌اند. حتی بعید است همین برنامه‌ریزی محقق شود. اگر نسبت آمار طلاق‌ به ازدواج‌ و آمار موالید به مرگ و میر را در نظر بگیریم، مشخص می‌شود چرا جمعیت مطلوب محقق نمی‌شود.

مردم در برخی روستاها نانِ نسیه‌ای می‌خرند

وی با تاکید بر اینکه در کوتاه مدت و به سرعت باید زیرساخت‌‌های اقتصادی فراهم شوند، گفت:‌ باید یک پوست‌اندازی اقتصادی صورت بگیرد و فساد اداری متلاشی شود. باید تمام اطلاعات به صورت آنلاین و کاملا شفاف در اختیار تمام مسئولان قرار بگیرد و در نهایت با در نظر گرفتن واقعیات‌، تصمیم‌ها گرفته شود.اگر وضعیت درآمد خانواده‌ها در بخش روستائی و شهرستان‌‌ها بهبود پیدا نکند، هیچ امیدی به تحقق هدف جمعیت مناسب نیست.

عضو کمیسیون اقتصاد مجلس در تشریح وضعیت کنونی کشور گفت: الان عمق فاجعه فقر در بخش روستائی کشور است. ما در برخی روستاها و شهرستان‌های کوچک، در نانوائی‌ها حساب دفتری داریم؛ یعنی افراد نان  را نسیه می‌خرند.

باید نگاه واقع‌گرایانه در مورد جمعیت کشور داشته باشیم

وی با بیان اینکه باید در مورد جمعیت کشور نگاه واقع‌گرایانه داشته باشیم و جمعیت سالمند پیش رو را نیز مدنظر قرار دهیم، گفت: هزینه‌های درمانی و هزینه‌های بیمه‌های تکمیلی از جمله این عوامل هستند و این درحالی است که بیمه‌های تکمیلی و بیمه‌های درمانی ظاهرا تا ۱۰ سال دیگر ورشکست خواهند شد، زیرا هزینه‌های آنها با درآمدهایشان مطابقت ندارد. همچنین هزینه نگهداری افراد سالمند نیز بسیار مهم است و باید مدنظر قرار گیرد.

جمعیت قشر جوان رو به کاهش است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: از طرفی جمعیت  قشر جوان ما رو به کاهش است. توجه به آمارها این کاهش را نشان می‌دهد. از سال پیش در منطقه ۳ شهر تهران ۱۱ مدرسه منحل شد، زیرا دانش آموز نداشتند. یا دانشگاه آزاد اسلامی هم‌اکنون ۵۷ هزار صندلی خالی دارد.

تاثیر منفی نارضایتی‌هایِ مردم بر رشد جمعیت

وی در ادامه افزود: در کشور ما نبوغ اجتماعی و نبوغ سیاسی نسبت به رشد اقتصادی شکاف فاحشی دارد. به این معنا که کشور در بخش‌‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته  است، اما رشد اقتصادی قابلی  نداشته‌‌ایم. درحالی که لازم بود اقتصاد همگام با دیگر ابعاد پیشرفت رشد کند. این شکاف باعث شد، انتظارات مردم با رفاه اجتماعی فاصله بسیاری پیدا کند که این موضوع ایجاد نارضایتی می‌کند و آنچه مسلم است؛ در نخستین وهله این نارضایتی، بر کنترل یا رشد جمعیت تاثیر می‌گذارد.

نماینده مردم شبستر در مجلس در پایان گفت: سریعا باید در کشور تصمیمات قاطع و دگردیسی اقتصادی صورت بگیرد تا مانع تبعات آینده برای کشور شویم. برای اصلاح ساختار اقتصادی باید به تیغ جراحی سیاسی متوسل شویم. این موضوعی نیست که امکان یا عدم امکان آن را بررسی کنیم، قطعا باید اتفاق بیافتد.

ضرب و جرح شکیلا منفرد زندانی سیاسی توسط یکی از زندانیان جرائم عمومی

شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، که دوران محکومیت خود را در زندان قرچک ورامین سپری می‌کند، توسط یکی از زندانیان جرائم عمومی این زندان مورد ضرب و ش...