۱۳۹۷ بهمن ۱۱, پنجشنبه

بازداشت جعفر عظیم زاده دبیر کل اتحادیه آزاد کارگران ایران و پروین محمدی .


جعفر عظیم زاده دبیر کل اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شد. به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان نه به اعدام، عصر امروز سه‌شنبه ۹ بهمن‌ماه ۹۷ جعفر عظیم زاده دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران توسط ماموران کلانتری ۱۱فردیس کرج بازداشت شد.
حوالی ساعت ۵:۳۵ عصر روز سه‌شنبه جعفر عظیم زاده توسط چهار نفر که مشخص نیست از چه ارگان و نهاد حکومتی بودند، بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.
مأموران حکومتی در هنگام بازداشت، وسایل شخصی، لپ تاب و دو گوشی همراه ایشان را نیز ضبط کردند.

در پی بازداشت جعفر عظیم زاده، پروین محمدی نائب رئیس اتحادیه آزاد کارگران نیز بازداشت شد.
روز سه شنبه ۹ بهمن ماه، ساعتی پس از بازداشت جعفر عظیم زاده، مامورین نیروی انتظامی کلانتری 11 فردیس کرج،  پروین محمدی را بازداشت و کلیه وسایل شخصی، لپ تاب و گوشی همراه وی را ضبط کردند.
ماده ۳: حق حیات برای همه
هر کس حق زندگی ، آزادی و امنیت شخصی دارد.
احدی را نمی توان خود سرانه توقیف ، حبس یا تبعید نمود.

زیر آب رفتن شهرهای اطراف رودخانه های کرخه و کارون براثر شکستن سیل بندها.



بامداد سه شنبه ۹ بهمن ۹۷ سیل بند شهر رفيع دشت آزادگان شکسته شد. با شکستن این سیل بند چندین روستا به زیر آب رفته و محصولات کشاورزان از بین خواهند رفت.

طغیان و سیلابی شدن رودخانه کرخه روز دوشنبه ۸ بهمن‌ماه ۹۷ منجر به شکسته شدن سیل بندهای شهر رفیع از توابع شهرستان هویزه و روستای آلبوعفری دشت آزادگان در مجاورت این رودخانه گردید.

مقاله زنان زیر سایه حجاب اجباری

رابطه دین و زندگی انسان:
لازم است پیش از هر چیز بدانیم بین دین و اعتقادات مذهبی و زندگی اجتماعی انسان رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد. اهمیت دین در حدی است که مضامین و مفاهیم آن در سبک زندگی انسان اثرگذار است. دین بر شاخص‌های مختلف اجتماعی از جمله رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد. سرزمین  پهناور ایران با تاریخچه‌ای بسیار کهن در ادوار مختلف تاریخی دین‌های مختلفی را تجربه نموده است. به بیانی دیگر، تاریخ ایران آکنده از اختلاط و اتفاق میان عقاید و آرا و دین و دولت است. به عبارتی سرزمین ایران در طول تاریخ دارای جمعیت‌ها، نژادها و حکومت‌های متعددی بوده است که برخی از آن‌ها مهاجرین یا مهاجمینی از سرزمین‌های دیگر بوده‌اند. مردم ایران قبل از اسلام، ادیانی مانند زرتشت، مانوی و ... نیز داشته‌اند و بعد از آمدن اسلام هم مسلمان بوده‌اند. آخرین دینی که به ایران وارد شده، دین اسلام بوده است. به این ترتیب پس از تشکیل دولت صفویان همواره »تشیع« آیین رسمی ایران بوده ‌است.


اسلام- شیعه- صفویان و جمهوری اسلامی

بد نیست که اشاره ای کوتاه به تاریخ مذهب در ایران از دوران صفویان تا به امروز بیاندازیم.
با مرور کوتاهی بر تاریخ درمی یابیم که صفویان با زیرکی توانستند در اوایل سده ی دهم هجری قمری شیعه ی دوازده امامی را در کشور مذهب رسمی قرار دهند و با این کار توانستند نفوذ عثمانیان در ایران را به شکل چشم گیری کاهش دهند.
آن‌ها نیاز به مردمی داشتند که به دولت ایران وفادار باشند و دین برای جلب این وفاداری وسیله مناسبی بود.
صفویان از ابتدا مبنای مذهب را با اجبار گذاشتند. تا جایی که دارایی سنی ها را کشف و ضبط کرده و صوفیان سنی را وادار میکردند که یا مرگ یا تبعید و یا تشیع را انتخاب نمایند.

نقبی بر حقوق انسانی افراد دارای معلولیت

افراد دارای معلولیت، بیش از ۱۰ درصد جمعیت جهان را در برمی گیرند و (۱) ۸۰ درصد از این افراد در کشورهای در حال توسعه سه قاره آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین زندگی می کنند. معلولان، به عبارتی بزرگ ترین اقلیت جامعه بشری محسوب می شوند. این اقلیت به اشکال مختلف مورد تبعیض و محرومیت های اجتماعی و حقوقی قرار می گیرند. در زمینه حقوق بین الملل و کنوانسیون های سازمان ملل در زمینه حقوق افراد دارای معلولیت، اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸، اولین سند بین المللی است که با تاکید بر حقوق و کرامت انسانی به اعتبار انسان بودن حقوق افرادی را که با ناتوانی های جسمی و روانی نیز مواجه هستند، در بر می گیرد.

از بند زنان اوین به روزنامه ایران؛ نامه سرگشاده دو زندانی سیاسی

یاسمن آریانی و صباکردافشاری، دو زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین در واکنش به مطلب منتشره در روزنامه ایران که وضعیت زندانیان سیاسی را مناسب توصیف کرده، نامه‌ای سرگشاده نوشته‌اند که در ادامه می‌آید. این دو زندانی عقیدتی در این نامه ادعای روزنامه ایران را رد کرده و به طرح اجمالی مشکلات و شرایط جاری در بند زنان زندان اوین پرداخته‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یاسمن آریانی و صباکردافشاری، دو زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین در واکنش به مطلب منتشره در روزنامه ایران که وضعیت زندانیان سیاسی را مناسب توصیف کرده، نامه ای سرگشاده نوشته‌اند.

۱۳۹۷ بهمن ۱۰, چهارشنبه

چه اشکالی دارد دختر دبستانی زندگی تشکیل دهد

معاون اجتماعی دادگستری البرز گفت: متأسفانه برخی از افرادی که تریبونی در دست دارند اظهار نظرهایی می‌کنند مبنی بر اینکه چه اشکالی دارد دختر دبستانی مثلاً دختر ۱۱،۱۰ ساله زندگی تشکیل دهد، این افراد یا مفهوم ازدواج را متوجه نشده‌اند یا اگر شده‌اند از ازدواج معیارهایی را مد نظر دارند که با شرایط کنونی سازگار نیست.
مهدی جوهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی اظهار کرد: این قانون بر این مساله تاکید دارد که نکاح دختر زیر ۱۳ سال و پسر کمتر از ۱۵ سال منوط به رضایت ولی و تشخیص دادگاه صالح است، اما واقعیت این است که ازدواج کودکان به مصلحت نیست و قانون موجود در خصوص سن مناسب ازدواج نیاز به اصلاح دارد.
وی ادامه داد: در ادوار گذشته با توجه به اقلیم، شرایط زندگی، تغذیه و فرهنگ حاکم، گاه دختر ۹ ساله رشید تلقی می‌شده و صلاحیت ازدواج را پیدا می‌کرده ولی حالا شرایط بسیار تغییر کرده است.
وی ابراز کرد: اینکه الان اجازه دهیم دختران و پسران زیر ۱۸ سال ازدواج کنند به هیچ وجه منطقی نیست و قطعاً در آینده مشکل ساز می‌شود افراد زیر ۱۸ سال آمادگی ازدواج ندارند و درست نیست هنوز کودکی نکرده آنها را وارد فضای جدی زندگی زناشویی کنیم.
جوهری گفت: متأسفانه برخی از افرادی که تریبونی در دست دارند اظهار نظرهایی دارند مبنی بر اینکه چه اشکالی دارد دختر دبستانی مثلاً دختر ۱۱،۱۰ ساله زندگی تشکیل دهد؟
وی خاطر نشان کرد: این افراد یا مفهوم ازدواج را متوجه نشده‌اند یا اگر شده‌اند از ازدواج معیارهایی را مد نظر دارند که با شرایط کنونی سازگار نیست. این افراد به هیچ وجه دنبال جامعه سالم و مصلحت خانواده نیستند و فکر می‌کنند تصورات آنها از ازدواج معیار و اساس است.
معاون اجتماعی دادگستری البرز گفت: باید از این افراد سوال کرد که آیا ارزش زندگی مشترک به اندازه اهمیت گرفتن گواهینامه رانندگی نیست؟ چطور قانون اجازه نمی‌دهد فرد پایین ۱۸ سال رأی دهد، رانندگی کند، وام بگیرد و … ولی محدودیتی برای ازدواج همین افراد قائل نیست؟
جوهری گفت: چطور دختر زیر ۱۸ ساله‌ای که برای دریافت وام ازدواج نیاز به ارائه حکم رشد دارد، برای نکاح هیچ مشکلی ندارد؟
وی افزود: کسی که ازدواج کرده و در مرحله تشکیل زندگی قرار دارد چطور از گرفتن یک وام که رابطه‌ای اقتصادی و مالی است محروم می‌شود ولی در بحث ازدواج بالغ و عاقل تلقی می‌شود، این نشان می‌دهد که بحث مالی ارزش و اهمیتش بیشتر از نهاد خانواده در نظر گرفته می‌شود.
این مسئول توضیح داد: باید ماده ۱۰۴۱ توسط نمایندگان مجلس اصلاح شود و قاضیان دادگاه‌ها هم حکمی مبنی بر تأیید صلاحیت ازدواج دختران و پسران زیر ۱۸ سال صادر نکنند تا این معضل در جامعه کاهش یابد.
پیش از این نیز مدیر کل ثبت احوال خراسان شمالی گفته، در کل کشور ۲۶ هزار و ۸۰۴ واقعه ازدواج پایین‌تر از رده سنی مشخص شده، ثبت شده است.
علی زاهدنیا در جمع خبرنگاران اظهار کرده، در قانون مدنی سن دختران برای ازدواج ۱۳ سال تمام و سن پسران ۱۵ سال تمام برای افرادی که می‌خواهند ازدواج کنند، است که اگر سن درخواستی برای ازدواج پایین‌تر از سن مشخص شده باشد باید کسب اجازه از دادگاه صورت بگیرد.
دهقان، مشاور خانواده نیز به آمار ازدواج کودکان در خوزستان اشاره کرده و گفته، سال گذشته ۳۴۴ مورد ازدواج دختران زیر ۱۴ سال و چهار مورد هم ازدواج دختران زیر ۱۲ سال در استان ثبت شده است؛ در سال ۹۵ هم ۲۱۲ پسر زیر ۱۵ سال و ۴۵۳ دختر زیر ۱۴ سال در استان ازدواج کرده‌اند؛ این رقم در مقایسه با جمعیت البرز و ازدواج‌هایی که هر سال در استان به ثبت می‌رسند نگران کننده است.
وی اظهار کرده، بدون شک مهاجر پذیری البرز و اینکه این استان پذیرای قومیت‌ها و گروه‌های جمعیتی مختلف است در ثبت این آمار بی تأثیر نبوده است.

۱۳۹۷ بهمن ۵, جمعه

تحویل ۱۸۰۰ کودک دارای مادر زندانی به بهزیستی۶ بهمن ۱۳۹۷.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی از تحویل ۱۸۰۰ نفر از کودکان زنان زندانی به این سازمان خبر داده است. محمد نفریه گفته طی تفاهم‌نامه‌ای که بین بهزیستی و سازمان زندان‌ها منعقد شده، تمام کودکان بالای دو سال که مادرشان زندانی است باید به سازمان بهزیستی تحویل داده شوند. کنوانسیون حقوق کودک : ماده 27 ( استاندارد و سطح زندگي)

ضرب و جرح شکیلا منفرد زندانی سیاسی توسط یکی از زندانیان جرائم عمومی

شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، که دوران محکومیت خود را در زندان قرچک ورامین سپری می‌کند، توسط یکی از زندانیان جرائم عمومی این زندان مورد ضرب و ش...